MOTHER'S DAY IN SUMMER

15.8.2016

Tänä kesänä pidettiin kahden siskoni kanssa äitienpäivä uusiksi. Iskä toi eräänä päivänä äitin maalta kaupunkiin meidän luokse, eikä oltu kerrottu, mitä päivän aikana tehdään. Ohjeena oli perus mukavat vaatteet ja illaksi hienommat, mutta lämpimät vaatteet, ei tarvitsisi rahaa. Monen äidillä on varmaan joskus tuskastuminen, kun vaatekaapista ei löydy sopivaa päällepantavaa, kun shoppailu ei enää ole jokavuotinen perinne. Siispä päätettiin siskojen ja iskän kanssa sponsoroida mammalle vähän särmää pukeutumiseen ja asusteisiin. Täytyy tähän väliin pahoitella, koska mulla olisi puhelimessa ollut ihania kuvia päivältä, mutta mun luurin muistikortti korruptoitui tässä pari viikkoa sitten ja kaikki kuvat kesältä hävisivät. Paljon muistorikkaita kuvia hävisi sinne, sain palautettua vain muutaman.

Aamupäivällä pyrähdettiin keskustassa kaupoissa ja syötiin meillä kotona. Lähdettiin naisten kesken päiväksi kauppakeskus Matkukseen. Vaatekaappiin koitettiin saada uutta kulmakiveä etsimällä kauniita perusvaatteita, joita voi käyttää niin töissä arkena kuin juhlavammassakin tilaisuudessa. Löytyi monia paitoja ja puseroita, parit siistit housut/farkut, koruja, huivi, bikinit, treenihousut ja mitä kaikkea muuta. Alemmissa kuvissa näkyy paita, huivi ja yksi koru. Syksymmälle jäi vielä hankittavaksi huulipuna, pitkä takki ja jakkupuku kirjailijaesiintymisiä varten.

Meidän äiti on todella hyvässä kunnossa, vaikka täyttää jo 51! Vaatteet valittiin niin, että ne korostavat hyviä puolia ja ovat äitin toiveiden ja maun mukaisia. Hiihtämällä treenautuneet jalat ja istuvat korkeavyötäröiset farkut käy oivasti yhteen. Vähän väljät, laskeutuvat paidat ovat kauniita, mutta hämäävät vastustajaa tarpeeksi, ettei epävarmemmat alueet tule liikaa esille. Melko neutraalit sävyt, kuten beige, valkea ja pastellin sävyt, käyvät kaikki keskenään yhteen. 

Meille tullessa iltasella olikin jo aika nälkä, joten laitettiin siskojen kanssa äidin hiukset ja tehtiin kevyt meikki. Äitihän ei muuten meikkaa, paitsi sain sen koukkuun ripsienpidennyksiin pari vuotta sitten. Korkattiin pullo kuohuvaa ja kilisteltiin mamille. Valittiin uusista vaatteista tyylikäs asu illaksi, koska menimme ravintolaan keskustaan ja jatkoin sen jälkeen äidin kanssa Kuopio tanssii ja soi -loppunäytökseen musiikkikeskuksen saliin. Äiti taiteilijana sai sinne pari lippua ja siellä sitten ihmeteltiin kahdestaan Jorma Uotisen vieressä italialaista modernia balettia ja juotiin skumppaa.

Pomon vaimon sanoin äiti on aito nainen#momgoals

4 kommenttia:

  1. Kiitos muruset! <3
    Rakkain terkuin just tuo äitee ;-)

    VastaaPoista
  2. Ihana juttu! Ottepa ihania ja huomasvaia tyttätiä. Äiteet ansaitsee kaiken hemmottelun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥