TWERK PRO FINLAND 2016

17.6.2016


Toukokuun lopulla oli siis Pro twerk Finlandin finaali Helsingissä, ja sijoituin kolmanneksi! Olin niin tyytyväinen! Osa oli treenannut pari vuotta monta tuntia viikossa, mutta mun twerkkisihstoria oli yhteensä noin 12 tuntia twerkkitreeniä kisaan mennessä. Kolmella work shopilla olin käynyt, ja niiden lisäksi tuli kotona treenailtua. Yllä olevassa videossa kisatunnelmia. Kisan jälkeen en olekaan twerkkaillut kuin kahtena päivänä, kun pidin pari rentoa twerkkituntia täällä Kuopiossa tanssiohjaajille ja ystäville.

Kisa itsessään sisälsi monta kierrosta, ja pääsin semifinaaliin asti 4 muun kanssa. Oli ihan törkeen kiva ilta vaikka olikin aina oman suorituksen jälkeen aivan loppu ja hiki pinnassa, mutta hauskaa oli. Kaikki muutkin kisaajat oli tosi rentoja ja mukavia, päästäisiinpä joskus uudestaan kokoontumaan. Se on tosin hankalaa, koska finaalissa oli siis Suomen kaupungeista valittu parhaat twerkkaajat finaaliin.

Kuvat on pyllypainoitteisia, joten jos pahoitat mielesi, niin voit tässä vaiheessa sulkea kiltisti netin. Tähän lajiin kuuluu 50% pylly ja 50% tanssi ja asenne. Mä otan ilon ja liikunnan kannalta! Moni ajattelee twerkin olevan naista alentavaa, mutta esiintyjä siinä alentaa yleisöä. Hyvällä mielellä, huumorilla ja pienellä härskiydellä pääsee pitkälle tässä lajissa. Kun tanssii rennosti ja ilman esiintymispaineita, se kyllä näkyy. Harrastan sekä tankotanssia että twerkkiä, ja kohtaan usein ennakkoluuloja, mutta rikon ne saman tien keskustelemalla. Nykyään twerkissä ei ole pääasia se lihava hyllyvä jamaikalainen takamus, vaan tarkat rytmitykset ja koreografiat. Vaativa tanssilaji siis kyseessä, ja helevetin rankka!

Kilpailun jälkeen mentiin hakemaan kebabbia ja mentiin onnellisena ja väsyneenä hotellille syömään. Onneksi omppu on keskustassa, pääse suoraan suihkuun ja nukkumaan. Sunnuntaina nimittäin oli 3 ja puolen tunnin twerkkirupeama vielä lauantaisen kisan päälle! Tsekkiläinen Anet Antosova, joka oli myös yksi kisan tuomareista, piti twerk shopin dance.fi tanssistudiolla. On kyllä inspiroiva ja makee mimmi! Kannattaa katsoo youtubesta Anetin tanssia jos kiinnostaa twerkkihommelit. Viikonloppu oli kyllä kokonaisuudessaan ihan huippu, vaikka sunnuntain ja maanantain välisenä yönä olinkin 01:30 kotona väsyneenä.10 kommenttia:

 1. Onnea upeesta sijoituksesta! Oot kyl super hyvä tanssimaan. :) Olispa kiva osata itsekin jotain tanssillista lajia, oon tyytyny vaan ryhmäliikuntatuntien tanssin tapaiseen tarjontaan tähän asti, mut sun blogia lukiessa suorastaan innostuu. Pitää varmaan alkaa tuben kautta opettelemaan vähän kunnon sheikkausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Youtube ja läppäri olkkariin on tosi hyvä keino opetella, saa kaiken lisäks valita just sitä mistä tykkää :D

   Poista
 2. Voi vitsi miten hauskalta toi näyttää :) Ja onnea super paljon hyvästä sijoituksesta! :))

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Sä oot niin upea! <3 Ei voi muuta sanoa :) Ja onnea kovasti sijoituksesta!

  VastaaPoista
 4. On varmasti rankka laji ja arvostan lajin osaajia koska ite en osaa yhtään, mutta en voi vaan sille mitään että minusta tuo on vähän typerän ja jopa ällöttävän näköistä kun sellupyllyt heiluu :D Maata maassa ja heiluttaa pyllyä, niin on se vaan vähän hassua. Mutta tämä on vaan minun mielipide :) Ei oo siis ilo minun silmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos kommentista! On olemassa ällöjä sellupyllyjä, mutta tämänkin voi tehdä sivistyneemmin :) Nykyään juuri tuo rytmistys ja talentti on se jolla pärjää! Ihana kuulla asiallisia kommentteja kaikenlaisista mielipiteistä :)

   Poista
  2. Heh kiitos :) Laji varmasti jakaa mielipiteitä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥