UNIVERSITY DREAMS

4.4.2016

Tein juuri korkeakoulujen yhteishaun opintopolussa ja pääsykoekirjat on tulossa postissa. Hain luokanopettajakoulutukseen Jyväskylään, Tampereelle ja Joensuuhun. Pitää varmaan opetella koko kirja ulkoa, että varmasti pääsee pääsykokeiden soveltavaan vaiheeseen. Olen jo kaivanut 22 eri väristä stabilon tussia ja A4-vihkon esille  muistiinpanojen kirjoittelua varten. 

Mulle ei oikeen koskaan ole ollut selvää, mitä haluaisin tehdä isona. Osaan tehdä hopeakoruja, piirtää, maalata, soittaa, tanssia, liikkua, mutta kaikki taito- ja taidejutut haluan mieluummin pitää harrastuksena kuin ammattina. Minulla kuitenkin riittää päätä ja älyä akateemiselle puolelle. Luokanopettajan auktoriteetti on meillä kulkenut suvussa, ja tänä talvena kun opettajan sijaisuuksia tehdessä alkoi siitä selkiytyä minulle sopiva ammatti. Olen hyvä opettamaan ja tykkään sitä tehdä. Pitkät lomat ja luova, mutta älyä ja soveltamista vaativa työ on mulle juuri sopivia.

Hakukohteiden kaupungit on mulla olleet jo kauan mielessä korkeakouluihin haun kanssa, vaikka itse koulutuksesta ei ole ollut hajua. Jyväskylä ja Tampere ovat molemmat opiskelijakaupunkeja, joissa on paljon nuorille tekemistä ja mahtavat mahdollisuudet urheilla. Molemmissa on korkean tason tankotanssistudioita, ja laaja kirjo erilaisia tanssitunteja. Molemmissa asuu jo kavereita, ja Jyväskylässä olen monta kertaa viikonloppuja ollutkin, ja kyllähän siihen kaupunkiin ihastuu.

Tuntuu helpottavalta, kun tulevaisuus ja oman elämän suunta on alkanut selkiytyä. Odotan jännityksellä pääsenkö mihinkään, ja odotan innolla opiskelua ja uuteen kaupunkiin muuttoa, jos yliopisto niin sallii. Mukavaa tässä vielä on, että isosiskoni Kaisa hakee myös luokanopettajaksi! Hän on siis vuoden minua vanhempi, ja ollaan laitettu samassa järjestyksessä hakukohteet. Olisi huippua päästä samaan paikkaan, ja asuminenkin on huomattavasti halvempaa, jos saa kimppakämpän. Me ollaan kaksi vuotta asuttukin kahdestaan jo aiemmin, kun käytiin lukiota. Kovasti tsemppiä lukemiseen kaikille hakeneille!


8 kommenttia:

 1. Voi siun kaupungit on väärässä järjestyksessä ;) no ei, mie ite opiskelen Joensuussa ja en voi kuin lämmöllä suositella luokanopekoulutusta täällä :) sivuaineita saa lukea rajattomasti (toisin kuin muualla), opetus on hyvää ja kaupunki on IHANA <3 Ihmiset on täällä lepposia ja kaikkien kanssa tulee juttuun, vaikka ei yhtään tuntiskaan :) Täältä löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia ja jopa työpaikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon onneksi kuullut lämpimiä suositteluja kaikista (paitsi Hesan) opekoulutuksista, varmaan aina siitä omasta kaupungista tulee mieleisin! :) Kiito hei tiedosta, voipi olla että muutan järjestystä vielä, mutta voipi olla että Joensuu on ainoo noista mihin pääsen ja tulen sitten sinne opiskelemaan :D

   Poista
 2. Hyvät kaupungit, kunhan ei vaan Helsinkiin. Siellä tuo opetus on vähän.. noh joo. Toivon sulle kyllä Jyväskylää, se on hyvä paikka opiskelijalle ja siellä on hyvät mahdollisuudet päästä esim. vaihtoon (kaveri oli puoli vuotta Kanadassa) ja opiskelijaliikunnan tarjonta on aika hyvä, kun yliopistolla on se liikuntatieteiden puolikin. :)

  Ihanat kengät, meinasin tilata just noi samat ja nyt varmaan heitän ne ostoskoriin kun on nähnyt oikeiden ihmisten kuvissa. Onko minkä kokoiset tai vastaako kokoaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri Jyväskylän liikuntamahdollisuudet on isossa roolissa kaupungin valinnassa :) Ja vaihtoon olisi huippua mennä! Ensiksi tilasin 38 kun oma kokoni kaikissa kengissä on 38, mutta piti vaihtaa 37 ja nekin menevät paksun sukan kanssa. Ota vaan mieluummin pienempi koko, mutta voi toki riippua omasta jalasta se istuvuus :)

   Poista
 3. Upeita kuvia! Olisi kiva jos voisit tehdä postauksen ja neuvoa valokuuvaamista. Kameran asetuksia miten säädetään, miten saat esim noita kuvia otettua sisällä sekä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsellaan, pitää alkaa kehittelemään ideaa :)

   Poista
 4. Tervetuloa Joensuuhun jos tänne nappaa! :D Joensuussa on kuuleman mukaan myöskin hyvä opekoulutus ja sivuaineita voi tosissaan ottaa meillä ihan mitä lystää (ainakin melkein :b) ja kyllä täällä menoa riittää jos opiskelujuttuihin vaan lähtee mukaan. Itsekin muutin tänne niin etten ollut koskaan käynytkään joten äkkiä tähän oppii ja mustakin saa oppaan sitten jos tarvitsee! :b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, katsellaan missä sitä ensi syksynä ollaan! :) Joensuukin on kyllä huippu kaupunki!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥