MUALLA ON MUKAVOO

12.4.2016

Porukat oli viikon etelässä lomailemassa, niin minulle siunautui emännän rooli kahdeksaksi yöksi. Viikko yksin kisun kanssa maalla meni oikeastaan aika vikkelään vaikka viikonlopusta alkoi jo vähän olla tylsää. Viime viikolla saapui postistakin pääsykoekirja luokanopettajakoulutukseen. Matsku on netissäkin ilimatteeksi, mutta en tykkää opiskella kuin oikeasta kirjasta. Kirjaa voi kaiken lisäksi sutata niin paljon muistiinpanoilla kuin haluaa. 

Mun kotipaikka on siis Vehmersalmella, jossa on pari kolme tuhatta asukasta. Ei siis ihan korvessa, vaan meiltä on puoli kilsaa "keskustaan". Maalla on paljon asioita, joita alkaa arvostaa ja ikävöidä vasta kaupungissa. Iskä leipoo aina vähintään joka toinen päivä tuoretta leipää, jota ei kyllä voita mikään. Leivinuunissa paistettu tuore ruisleipä voin kanssa on taivaallista ja sitä vois syödä äärettömiin. Teenkin silloin tällöin kaupungissa kotona ihan mitä vaan leipää, että saa syödä jotain tuoretta ja lämmintä.


Tottakai pitää lämmittää uunia, että voi sitä leipääkin siellä paistella. Paras asia kylmillä keleillä on mennä uunin kylkeen nojailemaan. Jos et ole ikinä sitä ihanuutta kokenut, niin käy ihan sääliksi! Uunin vieressä on ihana lukea ja syödä ja vaan olla kissa kainalossa ja katsella pihalle. Selän takana kun on monta tonnia lämmintä kiveä, on uunin kylki seuraavana päivänäkin mukavan lämmin. Ja voi toki uunissa muutakin tehdä kuin leipää, 200 asteessa tulee hyvät pizzat, lämppärit ja kanapadat. Ne paistuu mukavan rapsakoiksi aivan kuin kiertoilmauunissa.

Kotona saa näyttää ihan spurgulta. Aina porukoille mennessä etsin lähimmät kaksi villasukkaa, jotka vedän jalkaan. Siihen lisäksi joku adidaksen lähiöuniformu tai äitin villatakki niin maalaispoikalook on taattu.

Kun olin viikon yksinäni, niin oli hyvä rauha opiskella. Mitä nyt kisu välillä tulee kävelemään muistiinpanojen päälle halipulassa. En käy missään valmennuskurssilla, vaan itekseni tuosta kirjasta opiskelen ja siskoni kanssa aiotaan pitää kahdestaan lukupiiriä ja opettaa toisillemme asioita. Kuitenkin kaipailin jotain konkreettista apuvälinettä ja palautteen antajaa, jolla voisi testata kuinka hyvin asiat osaa. 

Nyt mulla on maailman kätevin apuväline, Vakavasti -sovellus, jolla voi testata itseään ja osaamistaan. Sieltä voi valita erityylisiä pelejä ja ottaa vaikka kysymyksiä yhdestää artikkelista kerrallaan. Tilastoista voi tarkastella omaa onnistumisprosenttia. Puhelimessa oleva sovellus on mulle juuri sopiva, sillä huomennakin istun 7 tuntia linja-autossa, eikä sinne halua raahata tietokonetta tai montaa lisämateriaalikirjaa. Se löytyy sovelluskaupoista päälle parin kympin hintaan. Pieni, näppärä helppokäyttöinen koutsi opiskeluun!

Meidän Hyrri-kisu on tietenkin ihanin asia maalla. Oma hyrisevä kaulahuivi yöksi. Se tulee iltaisin pään viereen tai kaulalle halimaan ja nukahtaa siihen, saattaa yöllä vaihtaa paikkaa jalkopäätyyn ja koisii siellä. Siitä on vahnemmiten tullut puhelias ja seurallinen katti. Viikon ajan sain Hyrrin kanssa kahdestaan oleskella mualla. ♥

Luonto on lähellä. Tuli ihan kesäfiilis jo, kun otin naamallekin brunaa muutaman kerran ulkona ja kuului jo rastaiden liverrystä. Aloitin lenkkeilynkin viime viikolla, oli mukava aurinkoisilla keleillä hölkkäillä ympäri kyliä. Kaupungissa tähän aikaan kadut on puhdistettu, mutta katupöly kuitenkin näin astmaatikolla ottaa torviin. Ja niin, maalla on miljoona ihanaa asiaa vielä näiden lisäksi, joita jää ikävä kaupungissa. Terveisin juntti.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa! Meidän isä ei asu maalla, mutta on se kuitenkin landempaa seutua kuin tämä kaupunkikerrostalo, jossa asutaan. Siellä kans lämmitellään usein takkaa ja nautitaan isin tekemistä aamupaloista. On siellä aina kuitenkin ihan erilainen fiilis varsinkin kun ympärillä pyörii viisi muuta ihmistä ja jaloissa kolme koiraa. Takapihalta löytyy myös poreamme, jota on ihana käyttää saunan kanssa etenkin talvisin kovilla pakkasilla ♥ ihanaa viikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kuulostaa sunkin maalaistelu ihanalta ♥ Kiitos paljon Sanssu! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥