HANDMADE

2.12.2015

Ihanaa, on joulukuu! Kalenterista on jo monta luukkua auki, ja on hyvä syy syödä silloin tällöin suklaata. Keli on ollut taas kylläkin ihan surkea. Tänään on maa muuttunut taas valkeaksi, mutta eipä ole taaskaan "ensilumet" kauaa. Sunnuntaiksi on taas luvattu 7 astetta. Voiko oikeasti olla mahdollista, että olen viimeksi käyttänyt kalsareita heinäkuussa, kun aamulla 7:00 oli vain 8 astetta lämmintä? Mulle ei ainakaan tule joulufiilistä ennen kuin lumet on maassa.

Askarteluhöperö-Annika taas pääsi vauhtiin, kun marssi ulos miettimään, mistä tekisi kranssin. Porukoilla pihalla on lehtikuusia, joissa on hirveesti käpyjä, ja vanhoja kuusia, jotka kaipaa harvennusta. Sakset esiin ja tuumasta toimeen. Aloin rakentamaan kranssia punaisen metallilangan avulla, ja siihen tuli mukava jouluinen häivähdys.

Näistä pölkyistä löytyy syy, miksi en tehnyt unisieppariin koristeita höyhenistä. Tein kaksi naulakkoa vaatehuoneeseeni, joihin saa pyyhkeet ja laukut ripustettua. Näistä vaan tuli ihan liian hienoja komeroon laitettavaksi... Mutta siellä ne vaatehuoneessa on, ja hyvin palvelevat. Puutameriaali on puolipyöreätä aidanpuuta, vanhaa ja kuivunutta. Kirveellä niiden tasaiasta puolta muotoillessa tuli kierteellä olevia lastuja, jotka unisieppariin ripustin koristeiksi.Kuviot tein niin, että leikkasin kontaktimuovista kuviot irti. Liimasin ne puun pintaan hyvin kiinni, niin ettei ne maalatessa lähde irti. Ruiskutin valkoista spraymaalia joka puolelle, myös nauloihin. Voisi joskus tehdä jotain muutakin sisustustavaraa tällä idealla. Vaikka tikkaat? Antakaa mulle ideoita!
Tilasin ebaysta paljon erilaisia puuhelmiä, naruja ja tekonahkanaruja. Olen korujakin väkertänyt pariin kertaan. Yllä valmistuu rannekoru nahkanarusta ja puusta. Olen jotenkin tänä syksynä ja talvena taas innostunut tekemään kaikkea, koska askartelu ja väkertäminen on oikeasti tosi rentouttavaa! Olen tehnyt koulussakin paljon tonttuja, kun olen opettanut niiden tekoa eri alakoulun luokille. Ihan parasta, tontut are the best.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa nipertelyä ja näpertelyä, tykkään!
  Milloin tulossa tonttukuvia..? :)
  t. aula & kummitus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saan kuvattua ne nätisti luonnon valossa! :D

   Poista
 2. Voi vitsi miten hienoja! Varsinkin noi pölkyt! :)

  VastaaPoista
 3. Wau! Niin upeita! Erityisesti nuo pölkyt ovat tosi hienot:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥