Sky full of colours

8.10.2015


Moni on nähnyt kuvia uutisissa ja kuullut, että eilen oli todella voimakkaat revontulet taivaalla leimuamassa. Katseltiin iskän kanssa revontuliennusteita netistä jo toissapäivänä, ja ne näytti todella kovia lukuja. Iskä ajoi Kolille korkeille kallioille kuvaamaan revontulia, ja minä kuvasin täällä keskellä Kuopiota. Oli kirkas yö, vaikka pohjoisessa olikin pilviä, niin kuin kuvista näkyy. 

Ehdin juuri ja juuri kipittää sata metriä tuohon Valkeisen lammen rannalle kuvaamaan kirkkaimmat hetket valoloisteesta. Vartin verran jysytti semmoisella kirkkaudella, ettei ollut epäilystäkään hyvistä kuvista. Veden pinta oli tyyni, joten sain vielä heijastuksetkin kuviin. Keli ei ollut onneksi kuin nollassa, joten ei ollut kylmä kuvatessa. Päällä oli tottakai paljon vaatetta ja mukana termospullossa lämmintä teetä. Tykkään olla yöllä ulkona ja valokuvata. Se on rauhoittavaa, kun on hiljaista.

Valosaaste ei ollut niin voimakasta kuin edellisellä lerralla hyvän kelin ansiosta. Kuvia jouduin säätämään selkeämmiksi ja sinisemmiksi keltaisenoranssin valosaasteen takia, siltä ei voi millään välttyä kaupungissa. Valotusaika oli 4" - 15" riippuen revontulien nopeudesta. Välillä ne liikkuivat päällä hurjan nopeasti, olisipa niin valovoimainen linssi ja hyvä kenno, että sekunnin valotusajalla saisi mahtavat ja terävät kuvat! Mutta ei passa valittaa - näkymä oli komea ja ihastelin tulia muutenkin kuin kameran takaa. Taas toivoin, että olisin päässyt kuvaamaan laajakulmalla. Sen joskus vielä hankin.


Eräänä elokuisena yönä kävin myös kuvaamassa revontulia. Oli kuutamo ja melko pilvistä, enkä valitettavasti ehtinyt kirkkaimmille tulille. Olin ajamassa pyörällä keskustassa, kun pään päällä näkyi kirkkaasti vihreää ja violettia. Tiesin jo, että oon aivan liian myöhässä kun menen kuvaamaan, ja silloin olikin enää höttöä ja pilviä taivaalla. Kuutamo oli kuitenkin hieno ja yhdestä sutusta sain kivan kuvan. Otin myös vahingossa taidekuvan, kun kamera keikahti jalustassa puoli kierrosta ympäri :D Se on alimpana.18 kommenttia:

 1. ihan sairaan upeita noi revontulikuvat!!!! ♥ vau! vähän harmittaa ku en ite päässy näkemään, enkä tiiä näkyks niitä edes täällä Ruotissa :o

  VastaaPoista
 2. Parhaat kuvat mitä näistä revontulista on netissä nähty.
  Mahtavaa, kiitos tästä!
  t. aulasta muuan myös livenä taivaantulia seurannut :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä upeat kuvat! Hahah luin sun blogia ties kuin pitkälle ja menin selaan instaaki :''D En tiiä miksi, mutta nyt mimmi iskit ja kovaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos! :D Ja tervetuloo seuraaman kaikilla mahollislla tavoilla :D ♥

   Poista
 4. Vautsi mitä kuvia, miten mä missasin kaikki revontulet! No onneksi näistä sun kuvista nämä näkee, vaikka oishan sitä itekkin voinut valkeiselle kipittää niitä katsomaan :) mutta kauniita on ja hyviä kuvia olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne missaa helposti kun ne kirkkaat on aina tosi lyhyen aikaa :D Kiitos Viivi ♥

   Poista
 5. Oii vitsi miten upeita kuvia oot ottanut!! :) Kunpa itekki olisi nähnyt noita, harmi että täällä ei näkynyt :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu valitettavasti ei joka paikassa näy :(

   Poista
 6. Upeita kuvia tässä postauksessa ja blogissasi muutenkin! Sait uuden lukijan! :)

  http://kuviakinkiinnostaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Mahtavia kuvia!! :-)

  http://matildanieminenmusic.blogspot.se

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥