PHOTOSTOCK MODELING

4.10.2015


Olen useammin maininnut, että käyn iskän kanssa kuvaamassa kuvia myyntiin. Homma toimii siis niin, että saadaan kuvausidea jostain tapahtumasta, lajista tai asiasta, ja lavastetaan tai otetaan spontaanisti siitä kuvia. Iskä laittaa ne kuvatoimistoihin myyntiin, ja sitten minun pärstä saattaa komeilla Tikkurilan mainoksissa, ABC:n mainoskylteissä tai ledimainostauluissa ja lehdissä, missä vaan. Minusta otettuja talvikuvia ostettiin jopa Afrikasta. Talvi on ihmeellinen asia, eikö vain? Kuvatoimistot yhdistää kuvaajien teokset ja halukkaat ostajat, jotka etsivät kuvia omiin mainoksiin tai nettisivuille, joskus jopa omaan käyttöön esim. tauluksi. Lähiaikoina ollaan kuvattu keppijumppa- ja remonttisettejä, sillä Suomen suurimmilla kuvatoimistolla ei ole niistä juuri ollenkaan kuvia. Idean täytyy siis olla omaperäinen ja uusi, koska tusinatavaraa on tarjolla melko paljon. 

Jee minähän oon fitnessmalli! No en. Kuvissa ei ole millään lailla korostettu mallin tärkeyttä, vaan pääasiana on kuva ja sen aihe. Naamaan voi heittää vain tosi kevyen meikin, eikä mitään kovin persoonallisia juttuja voi näkyä. Vaatteissa ei voi lukea mitään tai näkyä merkkejä, ellei kuvaa merkille sponsoroituja vaatekuvia. Kuvien pitää olla monikäyttöisiä. Alla olevissa remppakuvissa ei malli (heheh meikä) aina edes ole terävä, koska kuvan kohokohta ei ole henkilö, vaan remontointi. 

Hyvä esimerkki isin kuvatoimistosivusta löytyy tästä linkistä. Vastavalo -kuvatoimiston etusivuille mentäessä löytyy monenlaisia hienoja kuvia, ja niitä klikkaamalla pääsee hinnastoon. Tekijänoikeudet on toteuttettu hyvin. Kuvatoimistojen sivuja on mukava selata, koska kuvat on todella paljon laadukkaampia kuin googlen tarjonta. Kuvista saa paljon ispiraatiota kuvaamiseen. Jos kuvaa aktiivisesti monikäyttöisiä ja hienoja kuvia, voi harkita omien kuvien myyntiin laittamista. Olen nähnyt monien valokuvausbloggaajien mahtavia otoksia, jotka varmasti möisivät! Tästä pääset vielä isäni virallisille kotisivuille.

4 kommenttia:

 1. Vähänkö hyvä tää postaus! Ite aina mietin, että miten niillä kuvilla voisi joskus tienatakin, niin tuli tarpeeseen tää info hah. Ja oot tosi kaunis!

  http://jonnaingelise.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ei sitä aina tule ajatelleeksi! :D Kiitos paljon Jonna ♥

   Poista
 2. Ois kiva tietää kuinka paljon noita kuvia myydään? :) Vaikka viikossa, kuukaudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa tiedä! Mulla on tulossa jatkoa näille kuvatoimistojutuille ja mallikuville, ehkäpä selvitän sen siihen mennessä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥