PHOTOSTOCK MODELING PT. III

18.10.2015

Olipa kerran eräs kaunis ja kylmä syyspäivä. Bloggaaja Annika ja isänsä valokuvaaja Petri Jauhiainen menivät Kolin kansallismaisemiin ottamaan mainoskuvia. Matkalla Tuusniemen kohdalla Annika bongasi itsensä metrien levyisestä Tervetuloa Tuusniemelle! -kyltistä. Kolille oli kotoa muutaman tunnin matka, joten he menivät ensin syömään maittavat pizzat, ettei nälkä iskisi rankan päivän aikana. he vitsailivat, että kuitenkin kuvien tielle sattuu bussillinen japanilaisturisteja kameroidensa kanssa. 

Kuvauspaikalle päästyään he saivat kuulla eräältä oppaalta, että kallioille oli tulossa kolme sataa ulkomaalaista opiskelijanuorta innoissaan ja äänekkäästi. Kuvatessa mallilla oli parhaillaan 50 silmäparia tapittamassa ihmeissään tätä vähissä vaatteissa ikihymy naamalla poseeraavaa suomalaista tyttöä. Kaksi korealaistyttöä halusivat ottaa yhteiskuvia suomalaisen fitness modelin kanssa.
Kuvissa näyttää, että on lämmin ja olen reippailemassa innoissani ympäri kolin maisemia näyttäen barbihymyä koko ajan. Todellisuudessa oli aika kylmä, ja mulla oli toppatakki ja tuulipuvunhousut mukana. Aurinko ei aluksi pilkistellyt kuin välillä, joten jouduttiin odottelemaan hyvää valoa. Kun pilviin tuli reikä, heitin toppavehkeet pois ja alettiin kuvaamaan muutama asento ja sitten taas odoteltiin. Järveltä päin oli kylmä tuuli, ja vaikka mulla oli kolme paitaa ja kalsarit alla, oli tosi kylymä. Ja sitten ne opiskelijat tuijottelivat ihmeissään meidän kuvausta. Välillä jotkut olivat tulossa viereen ottamaan selfieitä, ja piti englanniksi pyydellä anteeksi ja lisää tilaa. Ruuhkaa siis!

Kun mentiin ottamaan kävelysauvakuvia (löytyy alempaa) toiselle puolelle kallioita, paistoi aurinko eikä tuullut. Tuli hyvät setit nopeasti ja aidolla hymyllä. Lähdettiin sen jälkeen Kolin keskustaan kahville ja ajeltiin vähän ympäriinsä ja lämmiteltiin. Tultiin ennen auringonlaskua ottamaan vielä siluettikuvia, joista tuli tosi makeita! Tykkään näistä kaikista kuvista kyllä paljon.

Normaalisti behind the scenes osio ei ole näin hankala, vaan saatan vain töröttää leipä suun edessä tai olla paikallaan maalinen pensseli kädessä ja hymyillä. Kolilla piti kikkailla kelien ja ympäristön suhteen, ja meillä meni ihan koko päivä tähän touhuun. Matkoihin meni 5 tuntia ja kuvaamiseen 5 tuntia, taukoihin 2 tuntia. Oli kuitenkin mukavaa hommaa, ja sai katsella huikeita maisemia. Voin sanoa, että tuli kyllä uni illalla!


Kaksi edellistä postausta mainosmallijutuista löytyy tästä ja tästä. Multa kyseltiin, minne kaikkialle minusta otettuja kuvia on mennyt. Iskä heitti muutaman linkin, joissa näkyy vuosia sitten otettuja myytyjä kuvia netissä erilaisilla sivuilla. Musta on myynyt tosi paljon kuvia kaikkialle, mutta niistä ei saa tietoa tai kuvien myyntitapahtumat ja ostajat voivat ovat salaisia. Niitä tulee sillon tällön lehtiä lukiessa ja nettiä selaillessa vastaan!

Tässä esimerkkinä muutamia linkkejä kuviin vuokramökkisivulta, matkailusivulta jossa minä ja Kaisa uidaan, lehtiartikkelista ja esitteessä, jossa meikä on uimassa varmaan 10-vuotiaana. Kuvia käytetään mm. printtimediassa, lehtimainoksissa, nettimainoksissa, esitteissä, asiakkaina on firmoja pienistä isoimpiin ja niin edelleen. Kuvia on mennyt esimerkiksi valtiovarainministeriöön asti, jopa erään EU-esitten kannessa olemme poseeranneet.

Tähän postaukseen laitoin yhdestä kuvasta aina yhden version. Todellisuudessa yhdestä asennosta otettiin parhaimmillaan sekä pysty- että vaakakuvat, tele- ja laajakulmakuvat ja vielä asennon peilikuva. Kuvien asettelua pitää ajatella taitollisesti: jos kuva myydään mainokseen, mihin tulee teksti? Onko kuva oikealla vai vasemmalla sivulla? Pitää siis ottaa eri vaihtoehtoja ja jättää toisessa kuvassa oikeaan reunaan tilaa ja toisessa vasempaan. Monimutkaista mutta helppoa, kun siihen tottuu. Samasta tilanteesta eri tavalla otettuja kuvia esimerkiksi sauvakävelystä menee monta myyntiin, että ostajilla on mahdollisuus valikoida tarkoituksiinsa kaikkein sopivin kuva.

Mitäs tuumaatte kuvista? Voisitko itse lähteä mainosmalliksi kysyttäessä? Jos heräsi kysymyksiä, niin pommittakaa kommenttiboksi täyteen! Muistakaahan osallistua myös kosmetiikka-arvontaan , joka päättyy keskiviikkona. Jos heräsi kiinnostus, että haluaisit itsestäsi yksin tai kaverin / perheen kanssa vähän hienompia kuvia kuin studiolättänät, voit ottaa yhteyttä isääni hänen kotisivujensa kautta. 


18 kommenttia:

 1. Vau, todella upeita kuvia ja mielenkiintoista tutustua paremmin esitekuvien kulissien taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin yleensä taustoista ei puhuta mitään :)

   Poista
 2. Noi auringonlaskukuvat on niin hienoja!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ja vaikuttaa hauskalta puuhalta :) Eikö sun meikin kannattaisi olla neutraalimpi, esim. nuo kulmakarvat ei niin terävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa ei naama ole pääasia, sivulta tulevassa valossa ei meikki edes erotu :) En usko että kuva jää myymättä mun kulmien takia. Riippuu mistä tykkää.

   Poista
 4. Tulipas mahtavia kuvia kuvankauniissa maisemissa! :)

  VastaaPoista
 5. Oi vaude mitä kuvia! :) Ja noi maisemat :o Tosi hienoja kuvia <3 Sun isä on taitava kuvaamaan!

  VastaaPoista
 6. Saatko sä näihin mainoskuvauksiin vaatteita jostain sponsoroituna, vai onko sulla aina omat vaatteet näissä? Pitää varmaan olla aika neutraalit kamat, ettei näy mitään mainoslogoja yms. mitä urheiluvaatteissakin aika usein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat vaatteet on, ja tässä oleva takki on h&m:ltä ja kengät, paita ja housut Primarkista. kummassakaan ei ole logoja :) Merkkivaatekuvia ei oikein voi laittaa mainoksiin kuin merkin itsensä sivuille.

   Poista
 7. Vau, aivan upeita kuvia! :) Erityisesti nuo neljä viimestä kuvaa, uskomattoman hienoja!

  VastaaPoista
 8. ääää taas ihan älyhienoja kuvia! oon niin kateellinen hah, ja toi toisiks vika on ehdoton suosikki :3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥