JÄRKYTTÄVIÄ BLOGIJUORUJA ???

7.10.2015


Heipähei ja otsikko ei liity aiheeseen millään tavalla! Syksy saapuu, jipii. Villasukkia, suklaata, kahvia, leffoja. Ja perkeleen kylmä ja pimeä. Ankeeta. Tää syksy on ollut poikkeuksellisen lämmin ja ainoot kylmät kelit viime viikkoina on ollut aurinkoisia ja hienoja. Syksy on ihan jees vuodenaika kun synttäritkin on ylihuomenna, mutta kun loka-marraskuun vaihteeseen päästään eikä ensilumia näy missään, on kalsea keli pahaksi sekä mielellä että keholle. Ei jaksa ja huvita tehdä mitään, ja heti ulkona käytyä alkaa koskee joka paikkaan. Uni maistuu öisin hyvin, mutta se väsymys jää päälle koko päiväksi.

Olen huomannut (kuten varmaan moni muukin bloggaaja) ihmisten ajattelevan, että bloggaajilla nousee kusi hattuun. Blogissa on kauniita kuvia ja tekstiä ihanista asioista. Kirjoittaja ei kuulemma enää ole "oma itsensä" tai on muuttunut paljon. Minä haluan pitää blogin positiivisena, koska ei kukaan jaksa lukea jokapäiväistä valitusta. Päiväkirjamaiset jaarittelublogit kaikesta turhasta kuuluvat vuodatus.net -blogiportaaliin. Ja kuka haluaa oikeasti olla koko elämänsä samanlainen? En minä aikanaan. Olen iloinen ja ylpeä siitä, etten ole enää samanlainen kuin ennen. Oma itseni olen aina, mutta ei ole inspiroivaa laittaa huonoja kuvia ja kirjoittaa tylsää hölynpölyä omalla nimellään. En halua enkä aio. 

Seläntakanapuhujia löytyy keskustelupalstoilta sekä sieltä ruudun takaa. Linkataan bloggaajan uusi teksti kaverille facebookissa ja perään laitetaan "lol miten ruma takki" tai "kato nyt noita Annikan plää plää..". Moni ei oikeasti tiedä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa blogiin uppoaa. Kuvien ottaminen on homma erikseen, sitten ne pitää ladata koneelle, perata huonoimmat pois ja valita parhaat, muokata, ladata nettiin, keksiä kirjoitettavaa ja julkaista. Operaatioon menee parhaimmillaan koko ilta ja monen monta tuntia. Blogeja kirjoitetaan ilosta ja inspiraatiosta, hyvää mieltä halutaan jakaa koko maailmalle. Nykyään on helppo arvostella sanomatta päin naamaa. En varmaan sitäkään kyllä kuulisi, koska korvienvälinihän on täynnä ureaa.

Tiedän yhden anonyymin, joka varmasti hyppäsi penkiltään innostuksesta otsikon luettuaan. Kyseinen ihanuus kommentoi tähän puoliksi ilman meikkiä -postakseen näin: "Hyvä kun tarkistat kommentit ennen julkiseen menoa, poistat kaikki missä haukutaan rumaksi :-D nyt tietää miksi sulla aina paljon meikkiä naamassa, muute nii ruma ilman :'D" ja kommentti jatkui haukkumalla minua huoraksi ja solvailemalla mun ihanaa parisuhdetta. En juuri välittänyt kommentista, mutta mua hämmentää, miksi kyseinen henkilö on kirjoittanut tällaista. Kommenttien tarkistus on tottakai päällä, että tulee ilmoitus uusista kommenteista ja voi vastata niihin. 99% palautteesta mun omasta blogista ja sen kommenteista on saanut hymyn huulille, mutta tarkistus on näitä yksittäistapauksia varten. Niistä saattaa keyhkeytyä anonyymien paskamyrsky kommenttikenttään, jos bloggaaja ei ole itse paikalla poistamassa pahan alkua.


Blogissa esiintyy vain pintaraapaisu minusta. Pinnallista, eikö vain. On paljon asioita, joista en halua kirjoittaa julkisesti nettiin. Suojelen sillä omaa ja läheisten yksityisyyttä, ja kuten aiemmin mainitsin, pyrin pitämään blogin posittiivisena ja mukavana lukukokemuksena kaikille. Lista mun omista asioitani, jotka ei kuulu anonyymien arvosteltavaksi tai kaikkien luettavaksi:

- Oma arki, suurin osa päivän tapahtumista ja omista menoista. Ketään ei kiinnosta. My day -teemapostaus on erikseen, jossa seurataan kirjoittajan mielenkiintoisen päivän kulkua. 

- Perhe, sen asiat ja yhdessä vietetty aika. Meillä siihen ei liity draamaa ja riitoja, vaan mukavia hetkiä. Ne kuitenkin ovat minulle tärkeitä yksityisellä tasolla, ja porukoille mennessä rentoudun enkä yleensä kirjoittele blogia. Espanjan perhematkasta tottakai saatte paljon materiaalia.

- Parisuhde ja muut ihmissuhteet. Kyllä, luen todella kiinnostavia ihmissuhdeblogeja, mutta omat ystävät ja läheiset haluan pitää poissa blogista, koska ei ole ystävällistä kirjoittaa muista tänne kysymättä. 

- Illanvietot kavereiden kanssa. Juodaan porukalla ja mennään baariin, on törkeen kivoja iltoja ja hyviä nauruja. "Ryyppyreissuista" en kuitenkaan illanviettoa tarkemmin täällä mainitse, enhän halua antaa huonoa esimerkkiä muille :D No ei. Ystäväpiiri on ihana asia, eikä se liity bloggaamistouhuun.

- Omat mielipiteet monissa asioissa. En halua provosoida tai pahoittaa kenenkään mieltä esim. pakolaisasioissa tai politiikassa. Okei poliitiikasta en edes ole kummemmin kiinnostunut, mutta blogi pysyy neutraalina.


Toivoisin, että kaikki muistaisivat arvostaa bloggaajien vaivaa ja eivät tuomitse meitä pelkän blogin perusteella. Kommentoida saa mulle tottakai mitä vaan! Vastaan mielellään ihan mihin tahansa kysymyksiin, ja jos on rakentavaa palautetta, sen voi antaa asiallisesti niin voin julkaista kommentin. Tykkään tästä blogiharrastuksesta todella paljon, enkä aio muuttaa blogityyliäni muiden mieltymyksiä vastaaviksi. Rauhaa ja rakkautta, mukavaa syksyä, iloa ja ketutusta, ja ennen kaikkea mukavia lukuhetkiä mun blogissa! 

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus! :) oon itekki miettinyt viime aikoina vastaavaa / samoja asioita ;d Joten julkaisit hyvään saumaan tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo näitä jokainen bloggaaja joskus pyörittelee päässään :)

   Poista
 2. Sulla on niin ihana blogi <3 Tää ei oo todellakaan liian pinnallinen, vaan kirjotat hyviä postauksia ! :) Muaki ärsyttää semmoset jotka tahalteen haluaa loukata, mutta paras keino on vaan poistaa kommentit heti ja olla reagoimatta niihin :D Niin ketään ei saa kiksejä toisen satuttamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Niina, kommentoit aina niin ihanasti ♥♥

   Poista
 3. ainoo kysymys mikä heräs niin mikä toi napakoru on :O olen hämilläni, ihan törkeen hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos! :D Ei hätää, siitä on tulossa toivomuksesta postaus myöhemmin ;) Mulla on siis kaksi napalävistystä, toinen on navan alapuolella :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥