RONDA

29.9.2015


Espanjassa yksi meidän kaupunkireissuista sijoittui Rondaan, joka on Andalusian hienoimpia kaupunkeja. Enkä liioittele ollenkaan. Keskeltä kaupunkia kulkee yli sata metriä syvä El Tajo -rotko, joka jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan puoleen. Olen ottanut monta panoraamaa, joita näkyy tässä postauksessa viisi. Niistä ei saa mitään käsitystä, kuinka syvä rotko on. Sen yli kulkevan sillan reunalla voi ottaa kaiteen takana kuvia, ja suoraan varpaiden alta lähtee pudotus rotkon pohjalla noruvaan jokeen. Kaupunki on 750 metriä meren pinnan yläpuolella, ja Malagasta lähteneen vajaan parin tunnin junamatkan aikana tultiinkin ylämäkeen melkeen koko ajan.

Kelin piti olla pilvinen ja luvassa mahdollista sadetta, mutta aurinko alkoi pilkistää ja oli helle. Maisemat oli kyllä huikeet, ei oikein osaa sanoin kuvailla, miten ihana olisi asua vanhassa kaupungissa ja tehdä aamuvenyttelyt kanjonin reunalla olevalla parvekkeella. Rondassa on Espanja tiivistettynä, eikä sitä kannata todellakaan missata, jos Fuengirolan ja Malagan lähettyvillä seikkailee!Ronda on kuulunut roomalaisille, maureille, arabeille ja monelle valloittajalle toisensa jälkeen. Me kiivettiin alas vanhan kaupungin puolella piilossa olevan arabilinnoituksen rappusia. Aivan kuin puijon portaat, mutta kiviset ja täysin kallion sisällä ja valoa tuli vain ikkunoista, joita ei huomannut ulkoa. Mikä otollinen paikka olla viholliselta piilossa. Alhaalla odotti kirkasvetinen joki ja mahtava näky ylöspäin. Arabit olivat rakentaneet rinteille myös kauniita puutarhoja, joiden suihkulähteissä ui kultakaloja ja pensaiden lomassa vaelteli värikkäitä riikinkukkoja. 

Jos kyllästyt jo Espanjan kuviin - valitan, niitä on tulossa vielä myöhemmin lisää. Jos haluat nyt heti tsekata matkailukuvia, löydät niitä reissustamme iskän kotisivuilta tästä linkistä. 6 kommenttia:

 1. Ihan törkeen ihanalta paikalta vaikuttaa! ♥ Linkkasin tän postauksen jo kaverillekin, että tonne pitää päästä :D Mä en oo koskaan käyny Espanjassa, mut toi vaikuttaa aika täydelliseltä paikalta aloittaa maahan tutustuminen. Ja ihania kuvia oot ottanut jo valmiiksi upeista maisemista ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiiitos Linda ♥ Tuolla hotellissa yöpyminen on kallista (ja eläkeläisten suosimaa), mutta suosittelen menemään Fuiengirolan/malagan seutuville ja matkaamaan sieltä tuonne. Ronda on nimittäin mantereelle päin, ja sinne pääsee helposti junalla Malagan keskustasta. Yksi kokonainen päivä riittää tän näkemiseen, jos on ahkera! :) On todella vaihtelua Espanjan maaseutuun!

   Poista
 2. Aaaaa eviva Espana! Quiero ir en Enpana!
  <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista !! <3 Vau ! :) Tonne ku pääsis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siellä on :) Eikun vaan äkkilähtöjä kattelemaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥