MÁLAGA

18.9.2015


Ulkona on harmaan tylsä keli. Ilma on niin kostea, että siellä kastuu vaikkei edes vettä sada. Vielä... Tällä viikolla on ollut erinomainen ajoitus tulla flunssaan ja istua sisällä juomassa lämpöistä teetä ja napottaa koneen ääressä mitään tekemättä! Syksy saapuu ja niin syysflunssatkin. Tämä flunssa tosin taisi tulla sieltä Espanjasta heheh.

Asuntomme sijaitsi siis lyhyen paikallisjunamatkan päästä varsinaista Malagan kaupungia, ja tehtiin ihan basic turistikierros keskustassa. Syötiin vanhan kaupungin laitamilla, josta jatkettiin vähän peremmälle keskelle vanhoja rakennuksia ja kiivettiin todella vanhan linnoituksen huipulle. Keli oli mitä mahtavin kuvaukseen, puolipilvistä ja lämmintä. Olisipa nyt mukava istua jäätelölle ja kahville auringon lämmittämälle kiviaidalle keskellä ihmisten vilinää ja espanjan kielen sorinaa. Jos missasit ensimmäiset matkakuvat, löydät ne täältä.

Kaupunkipäivät matkoilla ovat ihania, mutta todella rankkoja. Tässä muutama ohje, joilla pitkäkin päivä menee nappiin ja sujuu ilman väsymystä ja ongelmia:

Edellisenä iltana kannattaa mennä ajoissa nukkumaan ja aamulla pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä. Vesipullot pitää olla jokaisella mukana, sillä kuumuus ja aurinko ovat liikenteessä paahtavampia kuin rannalla. Suunnitelmia kannattaa olla, mutta ei liikaa. Syömiseen, kävelyyn ja valokuvaamiseen menee kuitenkin melko paljon aikaa. Vaatetuksen on hyvä olla kevyt ja mukava päällä, ja rakkolaastareita ehdottomasti mukaan. Pidä mukana karttaa, sillä google maps ei ole yhtä lailla tavoitettavissa kuin Suomessa. Turistipisteiltä saa yleensä yksinkertaisia karttoja, mutta kioskeilta ja kirjakaupoista löytyy isompia ja tarkempia karttoja. Ota etukäteen selvää, kannattaako maksaa pääasiassa käteisellä vai Visalla. Espanjassa Visa toimii suurimmassa osassa kaupoista, mutta monessa maassa kannattaa olla varovainen automaattien suhteen ja maksaa käteisellä. Kulkuneuvojen aikatauluista on hyvä olla jo etukäteen tietoinen, niin on helppo kulkea takaisin kotiin illalla ilman ylimääräistä hääräystä. 

Meidän tavoite reissulle oli rentoutua ja olla kiirehtimättä, ja se onnistui todella hyvin! Pidettiin joka toinen päivä ranta- ja lepopäivänä, ja joka toinen päivä käytiin jossakin kaupungissa koko päivän verran. Ulkomaille ei mennä nukkumista varten, mutta ei se ole myöskään stressaamista ja kiirehtimistä varten. Heavy tourism!10 kommenttia:

 1. Oii ihanan näköstä :) Upeita kuvia <3 Mä haluaisin joskus uudestaan Espanjaan, Barcelona olis niin ihana kokea joskus <3 :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Niina ♥ Jep, kyllä tulee vielä joskus uudestaan käytyä Espanjassa :D

   Poista
 2. Näyttääpä upealta! Matkakuume on ihan sietämätön! Onneksi itsellä enää vajaa kaksi viikkoa ja kuukaudeksi lämpimään<3

  VastaaPoista
 3. vitsi miten upeita kuvia ♥ Niin kivannäköistä ! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania ja hyvälaatuisia kuvia! Pitäis opetella itekkin käyttään mekkoja enemmän :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Maria :) En mäkään oikeen osaa käyttää mekkoja, mutta ei tän kesän keleillä oo oikeen voinukaan opetella! :D

   Poista
 5. Kauniita kuvia, iski kamala matkakuume! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥