IT'S MAGIC

23.8.2015


Mulla oli elokuun alussa parin viikon työtön pätkä, ja oli ihanaa, kun oli aikaa treenata! Eipä sitä töiden lisäksi oo tullu käytyä salilla, ryhmäliikunnoissa tai tankotanssimassakaan. Lomalla sitten oikeen urakalla tankoilin, kävin salilla ja Puijon portaissa treenailemassa. Ja ensimmäiseksi haluaisin teidän aivot solmuun tuosta yllä olevasta liikkeestä! Tangon taika on vahvasti läsnä. Ja pahoittelut kuvein laadusta tässä postauksessa, ne on joko puhelimesta tai screenshotteja videolta. Liikunta on mulle piristysruiske ja samalla saan purettua stressin ja pahan olon liikkumalla. Jos koko päivän tyyliin löhöilen sisällä ja vaikka tekisinkin jotain järkevää, on silti morkkis, etten liiku. Hyvän treenin jälkeen on aina rentoutunut olo ja fiilis, että on saanut jotain aikaiseksi ja on itseensä tyytyväinen. 

Nyt taas töiden ohella ei ole aikaa ja energiaa joka päivä lähteä treenaamaan. Torikahvilan työt on kuitenkin juuri siihen aikaan, milloin on esimerkiksi tankotunnit. Perjantainakin tein 16 tunnin työputken ilman taukoja, ja sen kyllä huomasi sosiaalisena krapulana. Asiakaspalvelun (teko)pirteys ja iloisuus verottaa energiaa seuraavalta päivältä kun on henkisesti uupunut. Työ on kuitenkin mukavaa ja porukka todella kiva, mutta valitettavasti en saa purettua mun pahaa oloo treeneihin nyt. Huomenna illalla on kyllä pakko käydä salilla ja tankotanssimassa.

Tarvitsisin nyt jonkun potkimaan mua perseelle.

Huomasin myös tankotunneilla, miten paljon mun voima on rapistunut tässä puolentoista vuoden aikana, kun tankotanssi on jäänyt näiden tervesongelmien takia mun ulottumattomiin. Keskikroppa on ihan ruosteessa ja se vei tietenkin intoa taas treenailusta, kun tuntuu ihan huonolta. Osaan joo kaikki hienot ja vaikeat temput, mutta tekniikka ei ole puhdas, kun kädet on nykyään tämmöset narut ja vatsalihakset voimattomat. Ängst. Olin kuitenkin iloinen, kun opettelin tuon taikatemppuliikkeen hyvällä menestyksellä. 

Ja on taas näitä kiloja kertynyt, kun kesätöissä kroppa ehti tottua rasitukseen, ja nyt se kerää kaiken rasvan ja sokerin taas leuan alle ja jenkkakahvoihin. Eikä ne karise kirveelläkään, kun ei motivaatio kaikkeen riitä. Laihduin jotain 3-4 kiloo kesällä, mutta eiköhän kohta suurin osa ole tullut takasin. Myönnettäköön että ei tuo ruokavaliokaan ole ollut suoliston hyvinvointia suosiva. Välillä en viihdy omassa kropassani, mutta hyvä ruoka ja tärkeät hetket ihanien ihmisten kanssa on välillä parempi terveydelle kuin paastota lenkkipolulla.

Kävin taas kilpirauhaskontrolleissa, että josko tyroksiinit pistäisi mun aineenvaihdunnan taas kondikseen ja sitten onnistuisi lihaksenkasvatus ja kesäkilojen pudotus. Hohhoijjaa. Fibromyalgiakin on kummitellut aika pahana, kun about joka päivä taas koskenut kaikkialle ja mulla on viimeiset neljä päivää ollut jäätävä hedari. Hermot kireällä ja känkkäränkkä here I come.

Taidan kohta venytellä, kuunnella musiikkia ja taas mietiskellä asioita. Venyttelykin on jäänyt, mutta toivottavasti saisin nyt psyykattua itteeni myös venyttelemään enemmän nyt syksyllä. Modailin myös itselleni vihdoin tuntuvan lonkankoukistajavenytyksen, toivottavasti saisin spagaatin taas kondikseen!
Mites teidän treenailut on saanut tuulta alleen näin alkusyksystä? Jakaako kukaan samoja kokemuksia kuin minä? Tarvitsetteko tekin kannustusta makkaroiden poistoon? 

10 kommenttia:

 1. Jotenkin on helpottavaa lukea tälläisiä fiiliksiä muillakin, että se liikunta ei aina maistu tai ei ehdi (itsellä tosin ei ole toistaiseksi ajanpuutteesta kyse), mutta kuitenkin se, että kun jossain edistyy ensin ja sitten tulee tauko ja koko homma rapisee, saa aikaan ihan uskomattoman huonon fiiliksen. Innostuin keväällä lenkkeilemään, ja laihduin jonkin verran, mutta sitten tuli syystä x yli 2kk tauko koko hommaan ja lihoin kaiken ekstrana takaisin, ja nyt olen edelleen näissä senteissä ja tuskailen asian kanssa, vaikka yritän lenkkeillä kuitenkin useamman kerran viikossa lepopäivineen. Jonkun motivaattorin itsekin tarvitsisin, joten ehkä pitää vaan toivottaa tsemppiä niin sulle kuin itsellenikin asian suhteen... c: kyllä se tästä! (ja ps. mua kiinnostaa tankotanssi ihan kamalasti nykyään niin sun blogin kuin kaverinkin kautta, pääsin kerran hänen tangollaan vähän kokeilemaan... :b)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että on olemassa kohtalontovereita! Ehkä tämä tästä joskus. Käy ihmeessä tankotunneilla, siihen kun jää koukkuun niin kilot karisee! :)

   Poista
 2. Miten ihmeessä sulla on 16 tunnin työvuoroja ilman taukoja? Eihän se oo laillistakaan. Ruokatauot, kahvitauot pitää olla! Saatko ylitöistä asianmukaisen korvauksen? Ylityöt myös pitää sopia ja olla tiedossa hyvissä ajoin. En minäkään nuorempana töissä ollessa tienny oikeuksistani, nyt vuosia myöhemmin miettii että huhhuh, en suostuis enää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommosessa myyntityössä, niin kuin baarissa blokkaamisessakin, ne tauot ja ruokailut integroituu niihin hiljaisempiin väleihin että en mä ilman ruokaa mennyt :D Ja tiesin kyllä, että tulee ylitöitä.

   Poista
 3. hmm, kerros miten tuo taikatemppuliike on tehty? :D kesällä tulee kyl syötyä enemmän herkkuja ja salilla käynti jää vähemmälle..kyl se siitä ku arki tulee takas, yleensä tulee sillo liikuttua ja syötyä säännöllisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkinä, että oli tosi iso mustelma habassa :D Joo siinä on pitoo reidessä ja kainalossa. Aika sneaky mutta onnistuu! Toivottavasti sitä taas tulis säännöllisesti treenattua :)

   Poista
 4. Oij ihanaa tankoilua, oot tosi hyvä! :) Missä käyt tankoilemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yksinäinen tanko on Kunnonsalilla, Sinne pääsee 24/7 itekseen reenaamaan samalla kun käy salilla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥