#foreverdisneyfan

15.4.2015


Heipparallaa. Pari viikkoa sitten piirsin kolmena päivänä peräkkäin Disney -hahmoja. Olen katsonut lähiaikoina paljon Disneyleffoja, ja ai että ne on hyviä! Nyt vanhempana katsoessa huomaa niin paljon enemmän vitsejä, joista osa on jopa pervoja. Inspis se leffoista iski, ja kaivoin kaapistani akvarellipuuvärit, jotka olen kummeiltani joskus saanut. Ne on siis kuin tavalliset puuvärit, mutta ne liukeaa veteen. Taitaa olla nimeämättäkin selvää, että Lilo&Stitch, Pocahontas ja Kaunotar ja Kulkuri ovat kuvissa :)

Hahmottelin ensiksi piirustukset 4H -lyijykynällä ja seuraavaksi tein pohjavärit, jotka levitin pensselillä veden kanssa, kuin olisin maalannut. Pohjavärien päälle väritin kynillä vielä uudestaan. Lopputulos on paljon kylläisempi ja tasaisempi kuin normaaleilla puuväreillä! Mustat varsinkin saa ihan oikeasti mustiksi. Värit hieman muuttuvat vedellä levitettäessä, joten suttupaperille aina kokeilin, millä ruskealla mitäkin sävyjä tulee ja mitkä siniset ja punaset käy yhteen ja niin edelleen.


Shottilasit käy by the way tosi hyvin vesiastiaksi tähän hommaan. Siveltimenä käytin kolmea eri sivellintä: yhtä paksumpaa taustojen levitykseen, yhtä tikun ohutta tarkkoihin kohtiin ja kuvassa näkyvää viistosti leikattua sivellintä. Paperina toimii tavallista vahvempaa A4-piirustuspaperia lehtiöstä. Akvarellipaperit ovat paksuja ja kestäviä veden kanssa, mutta yksityiskohtia on vaikeampi tehdä puväreillä epätasaiselle pinnalle. Akvarellipaperit jätänkin vain vesivärimaalaukseen. 

Ajattelin tehdä joskus junioreille sukulaisille tai leikki-iässä oleville tutuille synttärilahjaksi lempi Disneyhahmoja. Mitä tykkäätte ideasta? Entäs piirtämisestä ylipäätään? :)Vinkki: Katso elokuvia esimerkiksi englannin kielisenä ja enkun tekstityksillä, niin päähän tarttuu rutkasti uutta sanastoa ja kieli muistuu mieleen.

12 kommenttia:

 1. Niinkuin aina, super hienoja! :)
  Tämmösiin vaan kivat kehykset ja pakettiin!

  Itsellä tuli mieleen, miten saisi tehtyä posliinimaalauksessa oma tekemiä Disney mukeja :D

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia :) Hyvin onnistunut etenkin toi Pocahontaksen iho!

  VastaaPoista
 3. Niin hienoja! Oon aina ihaillu ja salaa vähän kateellinen niille jotka osaa piirtää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No höh, kaikissa meissä asuu pieni taiteilija :)

   Poista
 4. Siis aivan sikahienoja! Ihania:-) Vois itekin kattoo Lilo&Stitchin joku päivä, kun se on niin ihanan rento leffa!

  VastaaPoista
 5. Vau onpa kauniita! Taidan itse omistaa samanlaiset värikynät ja voi kun saisi itsekin inspistä ja aikaa piirtämiseen, taidot tosin on ehkä vähä ruosteessa!:) piirrä ihmeessä lisää disney hahmoja, näitä on kiva katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo en mäkään oo näitä viiteen vuoteen käyttänyt, kyllä se heti muistuu mieleen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥