DIY seinäteksti

21.4.2015


Heipsistä! Mun huone -postauksessa näkyvä seinäteksti on itse tehty ja haluankin jakaa ohjeet teille. Otin seinältä ison kuvan pois, ja se tottakai näytti aivan tyhjältä. Sisustustauluja en halunnut ostaa lisää, muutenkin monta semmosta läjässä näyttää vähän massiiviselta. Ollaan siis muuttamassa, ja halusin väkertää sisustustekstin, jonka saa kätevästi mukaan ja siirrettyä. Tuumasta toimeen! 

Monet sisustustekstit eivät pysy kunnolla kiinni kaikissa materiaaleissa ja ne kiiltävät. Tarra on tekstiä leveämpi ja puoli seinää kiiltää siinä tarran mukana. Jos niitä irrottelee usein, eivät ne enää pysy kunnolla. Sinitarrapa pysyy ja mattapinnan saa maalilla. En ostanut yhtään mitään tarvikkeita, vaan kaikki löytyivät kotoa. Jos sinulla ei juuri näitä alla olevia tarvikkeita, muista soveltaa! Se on kaiken tuunauksen ja askartelun aa ja oo. 
I Etsi netistä kuva tai tee haluamallasi fontilla teksti joko kuvaksi (niin kuin minä) tai muuten vaan koneen näytölle. 

II Leikkaa kartongista tarpeeksi iso pala, johon koko sana tekstistä mahtuu. Kuvassa esimerkkinä pieni kaistale. 

III Laita näytön kirkkaus suurimmilleen ja sammuta osa valoista kunnes tekstin tai kuvion reunat erottuvat selkeästi kartongin läpi. Teippaa kartonki koneeseen kiinni. Älä kuitenkaan jesarilla, ettei kone vaurioidu paperia irrotellessa.


IV Piirrä ääriviivat kartonkiin. Liikuttele tarvittaessa kuvaa koneen näytöllä ja sen mukana paperia, jos sana ei mahdu kokonaan näytölle.

V Sekoita akryylimaalia noin kolikon levyinen läntti. Laita mustaa ensin ihan pieni tippa isoon läikkään valkoista ja sekoita. Kahdeskymmenesosa voi riittää hyvään harmaaseen! Pigmentti on todella vahva, joten lisää hyvin pieni määrä kerrallaan ja sekoita aina välissä. Jos kuviosi on iso, sekoita mielellään vähän enemmän maalia, ettei tule erisävyisiä osia eri maalikerroista.

VI Maalaa pensselillä tekstit esimerkiksi loppua kartonkia alustana käyttäen. Ei tarvitse pelätä sotkeutumista - akryylimaali on vesiliukoista kuivumiseensa asti.


VII Anna kuivaa hyvin ja kiinnitä toiselle puolelle moneen kohtaan pieniä palloja sinitarraa. Näin teksti ei lörpötä ja on tasaisesti koholla seinästä. Voila - there you have it!

6 kommenttia:

 1. Olipas hyvin selitetty ohje, oonkin miettinyt että mitä keksisin olkkarin seinälle joten nyt sainkin heti idean ;) ompas ihanan näköinen tuo sun teksti, just ihana fontti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä mulle kommenttii jos teet, haluun nähä! :) Jos haluut tuolla fontilla, niin se on nimeltään Jane Austen ja latasin sen netistä photoshopiin :)

   Poista
 2. Hyvä idea! Mua vaan jäi häiritsemään tuo 'pensseli', se nimittäin on oikeesti sivellin... :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mulla on tapana vähä liiotella sanojen kanssa, sanon välillä sivellin ja välillä pensseli semmosia kapeimpiakin geelisiveltimiä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥