Northern lights & street lights

18.3.2015Huomenta! Moni varmaan kävi eilen illalla pihalla katselemassa tätä ihanaa pohjoisen luonnon tarjoamaa näkymää taivaalla. Koko Suomessa, itseasiassa melkein koko Euroopassa, oli yöllä todella komeat revontulet. Minä kiltisti ja kipeenä opiskelin sisällä, kunnes äkkiä piti rynnätä kameran ja jalustan kanssa Valkeisen lammelle tuohon viereen toppatakissa ja lämpimissä vaatteissa. Kirkkaat revontulet pysy taivaalla aina muutaman minuutin kerrallaan, ja onneks sain tallennettua parit. Yhteensä pari tuntia törötin kameran vieressä laiturilla :)

Harmi, että kaupungissa on niin paljon valosaastetta, ettei revontulet mitenkään parhaalla mahdollisella tavalla näy. Kaupunginvalot on vieläpä oransseja, niin ne vievät taivaan sinisyyttä aika paljon. Ja vaikka oli ISO800, niin tuli tosi kohisevia kuvia nyyhnyyh xd. Alimpana on kuitenkin kaks iskän ottamaa kuvaa sen kotivisuilla Vehmeristä järven jäältä, jossa oli täysin pimeetä ja kuviin sai koko värikirjon.

Lähdin pois ennen puolta yötä, kun ei ollut enää kuin tuommosta haaleeta höttöö pään päällä. Aamuyöllä oli uudestaan paljon ja kirkkaita revontulia, mutta piti mennä nukkumaan, että unirytmi ei käänny ihan väärinpäin ennen perjantaina viimeisiä ylioppilaskirjoituksia. Tässä nämä iskän kuvat, ja on kyllä tosi makeeet värit! Harmi, ettei pääse täällä kaupungissa katuvaloja pakoon. Toivottavasti tulis lisää aurinkotuulimyskyjä tähän kevääseen! :)24 kommenttia:

 1. Hienon näköstä ollu kaapunnissakkii ;)

  VastaaPoista
 2. Oli kauniita kuvia. :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania kuvia! <3 Eilen oli kyllä todella nätin näköstä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania kuvia! Wau :)

  VastaaPoista
 5. oi revontulet on aivan ihania!! :)

  http://neeanatalie.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Mä oon niin kade koska missasin :'( en tosin ole varma olisko täällä edes näkynyt...
  Mutta upeita, värikkäitä kuvia! Aivan ihania noi revontulet!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais ne ympäri Suomee näkyä, mutta ne kirkkaimmat vilahti täälläkin vaan muutaman minuutin kerrallaan. Kiitos tosi paljon! ♡

   Poista
 7. Oi ihan upeita kuvii !! Itekki yritän aina revontulia kuvata mutta niistä saa niin huonosti selvää vaikka kunnolla muokkais niitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitäs jonnekin keskelle korpee päästä ihan pilkkopimeään että voi valottaa tarpeeks :)

   Poista
 8. Wautsi! Ihan mielettömiä kuvia sait itsekin otettua! Mä missasin nuo revontulet kokonaan, harmittaa hirveästi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, niitä on tulossa tänä keväänä heti 4vk päästä lisää! ☺

   Poista
 9. Ihan älyttömän upeita kuvia! Kiinnostais tosi paljon tietää mitä asetuksia käytät, aina kun yritän itse kuvata revontulia, niistä tulee sellasta pehmeää mössöä vaan... asetuksilla siis tarkotan valogusaikoja yms. entä miten muokkaat? Olis kyllä kiva tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin manuaalilla jalustan kanssa, ja kuvissa oli ISO800, aukko 3,5 ja valotus 6-10". Muokkaan Camera Raw:lla ja Photoshopilla. Camera raw:lla saa hyvin selkeytettyä kuvaa ja poistettua kohinaa ja säädettyä värejä paremmaksi, kuin photarin toiminnoissa. Photarilla säädän väritasapainot ja kirkkaus/kontrasti yms. ominaisuudet :)
   Jos on haaleat revontulet niin tosiaan tulee semmosta mössöä, nyt sattu ihan parin minuutin ajan olemaan niin kirkkaita, että kamerassakin näytti hyvältä! :) Toivottavasti auttoi ☺

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥