Kevään ekat maggarat ♥

18.2.2015

Nojoo, en kauheemmin syö makkaraa, koska se on aika raskasta ruokaa. Mutta kevään ensimmäiset ja kesän ekat ulkona rillatut makkarat on ihan must ja niin hyviä! Oltiin siis muutama yö mun porukoilla, koska ei ollut koulua eikä töitä. Maanantaina sattukin olemaan huisin nätti keli, ja sain idean, että tehdäänpä kevään eka retki. Pakattiin reppuun litra lämmintä kaakaota, leipää, makkaraa ja vaahtokarkkeja.

Vehmersalmi sijaitsee ihan järvien keskellä kuten Kuopiokin, joten käveltiin meiltä puol kilsaa järven rannalle (ookoo, mekin asutaan järven rannassa, mutta piti päästä isomman järven rantaan). Salmi on vain muutaman sata metriä kapea, joten se on paksussa jäässä aika pitkään talvella. Moottorikelkkoja ja hiihtäjiä viilettää siinä tuon tuosta, eikä lunta ollut jäällä paljoa niin ei tarvinnut kengät täynnä lunta rämpiä. Taivas oli ihan pilvetön ja aurinko lämmitti, tuli mulle myös pisamat nenukin päältä esiin. Käveltiin muutama kilometri etelään päin laavulle.
Mikähän taika siinä on, että termospullosta ulkona kaakao maistuu niiiiin paljon paremmalta kuin sisällä? Tai makkarat ja vaahtokarkit? Istuttiin laavulla puoltoista tuntia, ja mä kerroin tarinoita muistoja laavulta ja Suvasveden saaristosta, jossa oltiin veneilemässä perheen kaa tosi paljon, kun oltiin siskojen kanssa pieniä. Tuntu ihan maaliskuun lopulta, kun oli niin lämmin. Ei kovin usein tähän aikaan olla näin hyvillä keleillä nuotiolla grillaamassa!


Vinkki: Vaahtokarkkeja on helppo paahtaa fonduetikuilla ja -tulella. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥