Maailman maukkain kastike kinkun liemestä ♥

23.12.2014


Se alkaa olla joulusiivoukset hoidettu ja tässä illalla voi alkaa rauhassa odottamaan huomista. Tällä hetkellä taustalla kuuluu imurin ja joululevyn ääniä ja lahjapaperien rapinaa. Hörpin lämmintä glögiä ja ootan innolla huomista lahjojen antamista ja jouluruokaa. Kuitenkin tuli mieleen, että moni heittää kinkun paistoliemen pois, ihan turhaan! Jos sen kaataa viemäriin niin putket menevät kaiken lisäksi tukkoon. 

Meidän mami taikoo aina maailman ihaninta kastiketta jouluna kinkun liemestä. Kalliin kinkun kaikki osat pitää käyttää, ja sehän on ollut perinteenä kaikkialla todella kauan - jouluna on paljon eri sortimentteja ruokaa, mutta mahdollisimman ekologisesti. Ajattelin paljastaa ohjeen teille, jotka ette vielä kastiketta niin tee! :)







Paista kinkku paistopussissa.
Kaada liemi talteen astiaan ja anna jäähtyä.
Kun liemi jähmettyy, poista päältä valkea rasvakerros, että kastikkeesta tulee kevyempää.

Siirry kokonaan toiseen asiaan eli valkokastikkeen tekoon:
Laita kattilaan voita/margariinia.
Lisää venhäjauhoa, kunnes kastike on tasaista massaa.
Lisää tilkka maitoa ja hämmennä voimakkaasti.
Jes, sinulla on valkokastikkeen alku!

Lisää jähmettynyt ruskea paistoliemi vähitellen palasina ja hämmennä koko ajan.
Maista, onko tarpeeksi suolaa. Yleensä ei tarvitse lisätä, koska kinkkuhan on suolattu.
Jos kastike on liian suolaista, lisää maitoa.
Nauti kinkun ja perunoiden kera!








2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥