I might be smiling but...

24.8.2014


Mä vihaan näitä reenitaukoja. Kohta puol vuotta tankotanssista ja ehkä 4 kuukautta melkeen kaikesta muusta taukoo. Talvella reenasin 6-11 tuntia viikossa ja tällä hetkellä 1-3 jos sitäkään... Mun molemmat kädet siis ovat jollain tavalla olleet tulehtuneena huhtikuusta asti ja pohkeet talvesta asti. On tosi ärsyttävää, kun ite huomaa miten lihakset lähtee, kunto ja notkeus huononee ja rasvaa tietenkin jonkin verran kertyy. Viime talvena kahdelle urheilijaystävälle tuli parin kuukauden reenitaukoja sairaalareissujen takia, ja sillon jo kävi niitä sääliksi. Ajattelin, että ois kauheeta, jos itekin joutuisi pitkäksi aikaa lopettamaan lempiharrastuksen tai oman lajin.

Se, mitä oikeestaa tällä hetkellä voin tehä (jos ei koske paikkoihin) on hanuri-reidet -punttia (pohkeita ei tietenkään käytetä) ja lenkkeilyä sillon tällön ja tanssia. Tuossa ylemmässä kuvassa näkyy nuo rannetuet, jotka estää rasituksen. Haluaisin niin kovasti takasin tangolle keikkumaan ja puntille reenaamaan ihan koko vartaloo. Mulle liikunta, varsinkin tankotanssi hyvässä porukassa, tekee huonostakin päivästä hyvän ja hävittää vitutuksen. Sitä tunnetta ei vaan voi enää joka päivä olla kun oon rampa saatana. Pikkuhiljaa alkaa pieni epätoivo iskee.


"No mene lääkäriin niin saat lääkkeet äläkä valita." Oon tässä viidellä eri lääkärillä varmaan käyny, eikä kukaan tiedä, mikä näissä käsissä on. Oon rampannu labrassa ja ei oo selvinnyt mitään, ens kuussa sit tulee reissua sisätauti- tai reumalääkärille, vaikka ei reumaakaan testien mukaan ole.

Eilen mulla yhtäkkiä puutu molemmat kädet ja osa kasvoista ja suu. Säikähin aika paljon, mutta muistin, mitä yks päivä oli googlaillu ja lukenu Fysioclinic Vaasan sivuilta:

"Pitkäkestoinen virheellinen kuormitus, leikkausarvet, tulehdus ja erilaiset traumat voivat aiheuttaa lihaskalvoon toimintahäiriön, jolloin se ei pääse liukumaan luonnollisesti. Tämä toimintahäiriö aiheuttaa kompensaatioita muualla kehossa ja voi edesauttaa kiputilojen syntymistä ja muuttaa kehon toimintaa epäedulliseen suuntaan (esim. ryhtivirheet). Oireina saattaa olla liikerajoitus, voimanpuute, kireys, vetävä tunne, puutuneisuus ja paineen tunne.
Lihaskalvoin häiriö saattaa olla hyvinkin kaukana kiputuntemuksesta. Lihaskalvon liikkumattomuus esimerkiksi jalassa voi välittyä vatsan alueelle ja rintalastan lihaskalvon liikkumattomuus voi välittyä kasvoihin ja yläraajaan."

Mulla joka aamu rintalasta rusahtelee ja on päivän aikana kipee. Tätä lihaskalvojuttua ehdotin kahdelle lääkäreistä jo aiemmin, mutta ne ei oikeen sanonu siihen mitään.

 Hyvät soijat irtoo Bodyjamissa. Se on ihan huisi Lesmillsin ryhmäliikunta, joka on tanssia tän päivän hitteihin.


Nyt jatkan taas bilsan lukemista. Jipiiiiii, kiinnostaa tosi paljon!

#fit

Vinkki: Ideaalisiteen saa helposti pysymään kiinni pinnillä tai hakaneulalla.

11 kommenttia:

 1. Hmm, varmasti turhauttavaa, yhtään sen enempää tilanteestasi tietoisena en ihmeitä keksi, ja varmaan oot kerenny ihan omatoimisesti koittaa vähän kaikkia keinoja sieltä sun täältä, mutta ite nyt koittasin varmaa kunnon progressiivista rasituksen nostamista, paljon palauttelua esim foamrollausta, tennispalloo jne. Akupunktiossa kävisin varmaan myös. Ruokavaliossa turhat sokerit ja muut myrkyt pois jne :D mites hampioireet, ootkos hammastarkastuksessa käynyt? Vissiin nuo rakkaat hampikullat voi olla vaikka mihin "selvittämättömiin" tulehduksiin syypäänä, jos on vaiks juurimätää tms :) tsemii ny hitosti! Hyvä että jonnii verra saat liikuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasitus laittaa aina paikat todella kipeeks, sen takia enemmän aerobisen puolella menen vaan, että liikettä kuitenkin tulee joka paikkaan. Tuo ruokavaliojuttu on ihan totta, jos syö huonosti niin voi yleinen tulehdustila tulla, mutta en syö juurikaan herkkuja ja suuhuni pistän terveellistä ruokaa. Enpä oo tuota hammasjuttua ajatellutkaan, mutta ei mulla kyllä ainakaan hampaissa ole tuntunut mitään poikkeavaa! :)

   Kiitos paljon kommentista ja tsemeistä! ♥

   Poista
  2. Joo niimmie arvelin että ihan terveellisesti muuten elelet = ) Tuo hammasjuttu oli joku outo mistä kuulin että ei tartte välttämättä olla ees oireita, mut "mätä" voi veren mukana kulkee vaikka minne ja aiheuttaa ongelmia. Mut jotenki tuntus et tälläsii juttuihi just jostai akupunktiosta ihmiset saanu apua. Suolat ja mineraalit kaikki optimiin jne. Mut toivottavasti pääset tosissaa pikapikaa reenaan kovaaki sit ^^

   Poista
  3. Niinpä, kiropraktikko on yks mihin seuraavaks kai menen. :)

   Poista
 2. Mua kyllä kans harmittaa tämä sun tilanne ku iteki tiedän jonkin verran jatkuvista kivuista ja tulehdustiloista :( Reumaa on olemassa kans sellanen epämääräisempi taudinmuoto ku fibromyalgia, joka aiheuttaa "selittämättömiä" lihaskipuja... mut ei nyt muuten tää sun juttu kuulosta miltään sellaselta.

  Hampaista voin kans sen verran sanoo et ennen ku multa poistettiin viisaudenhampaat, niin hammaslääkäri totes et mulla on kummassakin viisurissa krooninen tulehdustila, joka oli tärkeetä hoitaa mahdollisimman nopeasti. Ja itse en ois ikinä arvannu, ku hampaat ei ollu tuntunu mitenkään normaalista poikkeavilta .__. Et tollastakin hämärää voi suusta löytyä ihan ilman mitään oireita!

  Ärsyttävää myös tää, että kierrätetään vaan lääkäriltä toiselle eikä mitään käytännössä tapahdu kuukausiin. Mut mäkin pidän peukkuja sun tilanteen helpottumiselle. Kyllä se siitä selkenee, ennemmin tai myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa kai sitä pitää hampilääkärille marssia! Huomenna taas vaihteeks soitan ja koitan päästä lääkäriin... :D Jospa tää tästä joskus..! :)

   Poista
 3. Aloitellaan Teemun kanssa sokeriton 2kk, ja samalla se on gluteeniton. Hyvien rasvojen määrää nostetaan optimiin ja samalla tietysti on muutki hiljaisia tulehdustiloja laskevat asiat optimissaan. Tuu messiin jos tahot, saat meistä tsemppiseuraa :)
  Putkirullausta suosittelen tekemään ainakin noille ei-tulehtuneille paikoille, jotta pääset niistä turhista krempoista siellä alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu putkella rullailenkin kotona. Kattelin myös tuota sokeritonta kahta kuukautta ja voisin sen toteuttaakin, mulla on kuitenki toinen ruokaohjelma nyt noudatettavana niin katotaan millon! :)

   Poista
 4. https://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

  -isi-

  VastaaPoista
 5. Ootsä päässy vielä erikoislääkärille ollenkaan? Kyllähän sun pitäisi ehdottomasti ottaa KYS:iltä vauhtia, ei oo ihan normaalia tuollainen puolen vuoden lihaskalvojen (?) tulehdustila. Tai jos KYS:ille ei pääse niin yksityiselle erikoislääkärille.

  VastaaPoista
 6. Sehän tässä hauskinta on, että edellinen lääkäri olisi passittanu mut suoraan labratulosten jälkeen erikoislääkärille, mutta kun tulokset tuli, oli paikalla sijainen. Se sano vaan, että "jos koskee niin mene kuukauden päästä labraan", vaikka sanoin, mitä oltiin edellisen lääkärin kanssa sovittu. Nykynen oli ulkomaalainen, eikä ihan tainnut tajuta tilannetta... Tänään oon soittanu taas lääkäriajan, ja tällä kertaa se on mukavalle lääkärille joka ymmärtää ja on aiemminkin näitä käsiä katsonut! Sieltä pääsen sit erikoislääkärille :)

  Jospa tää tästä selviää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥