Tallinn part I

22.7.2014


Heiiips! Matkakuume on kolkutellut koko kevään ja kesän, kun kavereita ja sukulaisia on matkustellut ympäri maapalloa ihanista lomareissuista kertoen. Viime viikolla maanantaista perjantaihin olin Katren kanssa Tallinnassa lomalla. Maanantaina klo 7 starttas Onnibus kohti Hesaa täältä Kuopion linkkiasemalta.

Onnibus on siis linja-auto, johon saa tosi halvalla lippuja ja se kulkee pikana isojen kaupunkien välillä ilman huoltoasemilla pysähtelyä. Matka KPO-HKI makso 14 euroo ja HKI-KPO 11e. Ei todellakaan oo kallista! Mitä aiemmin liput netistä varaa, sitä halvemmala niitä saa. Parhaillaan muutamalla eurolla voi saada puoli Suomee pitkän bussimatkan. Bussit on ihan uusia kaksikerroksisia, joissa on jokaiselle oma laturin paikka ja yleinen wifi. Matkat varataan usein täyteen. Kuopiosta lähtiessä oli vain about 10 matkustajaa, ja kun muista kaupungeista kerättiin porukkaa oli bussi täynnä Helsinkiin saapuessa. Takaisin tullessa bussi tyhjeni taas päätepysäkkiä kohden ja sai istua niin leveästi kuin halusi. Vois alkaa enemmän harrastamaan maakuntamatkailua! (yks ulkomaanreissu vielä suunnitteilla täks kesäks, toivottavasti onnistuu!)

Oltiin viidessä ja puolessa tunnissa stadin kulmilla, ja meillä olikin neljä tuntia aikaa laivan lähtöön. Kappas kummaa mentiin Burger Kingiin syömään, siks oli heti ekana kuvana ruokaa... On siellä kyllä laadukkaamman ruuat kun muissa roskaruokapaikoissa.
Laiva lähti 16:30 ja matka meren yli kesti kaks tuntia. Laiva ees taas maksoi 57 euroo. Tästä nopeesti laskettuna matkan kustannuksiin meni vain 82e, koska majoituskaan ei ollut hotellissa. Siihen päälle tietenkin ruuat ja shoppailun menot, mutta halvaks tuli viiden päivän ulkomaanmatka! :) Matkakuume selätetty vain toistaiseksi.

Oltiin koko viikko Katren sukulaisten luona yötä, ja ne tulikin hakemaan meitä satamasta. Katre on ihan kakskielinen, joten kaikki sujui aika helposti reissussa. Kotona syötiin kunnolla ja lähdettiin illaksi vanhaan kaupunkiin, minä tietenkin kamera messissä. Otin mukaan pelkästään 18-55mm linssin. Ois kyllä tosi kiva kuvailla laajakulmalla tai makrolla kaikkee tuolla, mutta kätevimmin yhellä linssillä reissussa pärjää.
Tää oli mun neljäs kerta Tallinnassa. Hyvin muisti vielä kaikki paikat heti kun tuohon näköalapaikalle pääsi. Etsin katseella edellisen kerran hotellin katon ja nähtävyydet ja tuli entiset reissut mieleen.


 pssst! klikkaamalla saa kuvat isommiks!


 Liike-epäterävyyttä zoomia pyöräyttämällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥