Bon appetit!

11.7.2014


Keskiviikkoiltana tultiin Kuopion satamaan ja lähettiin ravintolaa metästämään. Alko satamaan uudestaan kaatamalla ja päätettiin mennä Fransmanniin eittei ihan kokonaan kastuta. Onneks kesällä sade on kiva juttu, kun on silti lämmin ja raikas ilma.


 Alkupalaks kiikutettiin valkosibalijotain ja tuoretta leipää, nami!
Tilattiin kolmeen pekkaan kantarellikeitto ja vihersalaatti alkupalaks. Oli törkeen hyvää tuo keitto. Fransmanni on myös tosi viihtysä ja kotosa paikka, vaikka ketjuravintola onkin. Ois tehny mieli kierrellä koko pleissi läpi ja kaikki yksityiskohdat kuvata, mutta ehkä se ei kuulu hyviin tapoihin, kun ollaan illallisella.


Meille tultiin pääruokia odotellessa keittiön tervehdys, jotain rapujuttua väännetyillä lusikoilla. Oli niin hieno nimi näillä, että oon sen jo unohtanu! Helppo tapa pitää ravintolalla hyvä maine. Veikkaan, että joku on vaihtanut annoksen kun se on jo keretty tehdä, ja tämä alkupala tuli ilmaseks meille siitä.Isukki söi grillipihvin ja äitin kanssa otettiin härkäruukut. Istuttiin melkeen kolme tuntia siellä, ja ähkyn tullessa laitettiin ruukun kannet kiinni. Ruoka pysyi nimittäin pitkään lämpimänä valurautasessa astiassa ja kohta taas pysty ottamaan vähän lisää.Jälkiruokien päälle käytiin vielä naukuilla Maljassa. Tuo lämmin suklaakakku oli ihan unelma, siinä tuli mansikka.vadelmasorbetti ja valkosuklaajäätelöä mukana. Iskä halus maistattaa mulla Maljassa mantelilikööriä, oli se ihan hyvää mutta hirveen imelää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥