Snake xenzia in real life

21.4.2014


Iltaa! Tänään oli jännä päivä. Käytiin iskän kanssa etsimässä kyykäärmeitä Vehmersalmen seudulla. Iskä otti oman kameransa ja Sigman makron ja minä omani ja iskän Canon EF-70-200mm/2.8 II IS L -linssin. 40mm ois ollu tarkennusväliltään hyvä, mutta tuolla sai zoomattua aika hyvin. Tässä linkissä on iskän ottamat kuvat tältä reissulta. Oon vieläkin kipee niin vähän hapotti puolen tunnin kävelykin tuonne kalliorinteelle, mutta happihyppely tekee aina hyvää. Tuli itelläkin ainakin 200 kuvaa ja tässä parhaat!


Toivottiin kovasti, että nähtäis edes yks kyy, siellä ei aina niitä nimittäin ole. Lopuks laskettiin, että ainakin 7 eri käärmettä oli sillä parinkymmenen metrin alueella missä kuvattiin.


Ensimmäinen ruskea käärme oli naaras. Kävin käppäilemässä, hitaasti ja askeleita varoen, että näkyykö lähistöllä lisää, niin bongasin tämän sinisen kyyn. En ees tienny, että tämän värisiäki on? :D


Kyitä voi bongailla näin keväisin lämmittelemässä kallioilla. Tänään oli sen verran lämmin päivä, että nämä liikku tosi nopeesti, eivätkä olleet kohmelossa. Se hankaloitti kuvaamista aika paljon, kun syväterävyyksisellä linssillä on parista millistä kiinni, tuleeko terävä kuva vai ei.

Vähän behind the scenes matskuu isin kamerasta


Kyyt liikku ympäriinsä, ja käytiin tsekkaamassa muutamaa paikkaa vähän väliä, onko ne tullu taas esiin. Samaan kohtaan sattu useasti pari koirasta ja yks naaras, jolloin koiraat eli siniset alkoivat tapella.Maastosta tuli aika levoton tausta, kun aurinko alkoi paistaa. Ekat kuvat oli pilvessä, ja käärmee erottuu paljon paremmin, kun ei tule varvuista ja jäkälistä teräviä varjoja. Ylempi kuva on itseasiassa ihan huono, mutta siinä näkyy nyt nuo kolme ja miten niillä synkkaa :D


Minkä kokosia kyyt on? Ne näyttää kuvissa aika isoilta, mutta ne on 50-70 senttiä pitkiä ja pää on vain sormenpään kokonen. Kyyn puremassa hampaanjäljet on vain 3-4 millin päässä toisistaan. Myrkky on tosi vaarallista hemotoksiinia, joka aiheuttaa veritukoksia, kuolioita ja sisäistä verenvuotoo. Suomessa kyyn puremaan on viimeks kuollu joku muutama kymmen vuosi sitte, vaikka puremia on sata per vuosi.
Istuin polvillani kalliolla iskän vieressä, kun kateltiin paria kyytä. Huomasin, että yhtäkkiä mun polven vierestä nousi kyyn pää. Olisin ottanu paikallani siitä kuvan, mutta tarkennusväli ei riittänyt niin lähelle. Siinäpä sit yritin hissukseen nousta ylös, oli nimittäin menny hyökkäysasentoon eli tuolla tavalla mutkalle. Yolo


Pitää olla hyvät vaatteet, jos tietää, että seudulla on kyitä. Kumpparit/vaelluskengät ja paksut housut estää täysin kyyn hampaat. Eipä tuossa kuvatessa tullu kauheesti näitä varottua, kun oli hyviä kuvia saatavilla :D

Iskän ottama kuva edelliseltä kerralta naaraskyystä. Tällä kertaa ei tämmösiä kuvia tullut.

16 kommenttia:

 1. Vau ihan mielettömän hienoja kuvia!! Itse olisin varmaan paennu paikalta heti ku olisin nähny ees vilauksen kyystä:D

  caught-on-my-camera.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Huh, on se vaan omalla tavallaan kaunis elukka, vaikken tuollaisen vieressä mielelläni aikaani viettäisikään. :D Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia! :) Noita käärmeitä näkyy kiitettävästi täälläkin päin, hienoja otuksia ovat mutta ehtivät kyllä pirun nopeasti karkuun kameran edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lämpimillä keleillä ne on tosi nopeita. Kylmien öiden jälkeen ne on hitaita ja kohmelossa niin voi onnistua! :)

   Poista
 4. hienoja kuvia! ja mukava blogi muutenkin, liityin lukijaksi :--)

  http://the-real-riddle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvatuksia hienoista eläimistä :)

  -isi-

  VastaaPoista
 6. Oioi upeita kuvia, oot kyllä huippu kuvaaja selkeesti!:) Ihana löytää blogi jossa oikeesti käydään kuvaamassa luontoa:) Ainut vaan että pelkään hulluna käärmeitä, nään varmaan sun takia nyt painajaisia:D Ei vaan voinu olla tuijottamatta noita kuvia!

  http://mielikuvailua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Superhienoja! Ja meitsi ei oo ees kyytä luonnossa nähny. :D Pitäis varmaan joskus lähtä etsiskeleen, mut en tiiä yhtää missä päin täällä vois olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eihän sitä tiiä, meki tutuilta kuultiin, että tuolla alueella on paljon kyitä. Jos tietää kallioisen eräjorma-alueen niin lumien sulettua sieltä voi kyitä tavata :)

   Poista
 8. Super upeita kuvia! Sun ja isäsi kuvia katselee oikein mieluusti. Teidän ottamavat kuvat on vain niin tyylikkäitä! (:

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥