Sketching

15.4.2014

 Tän tein yli kaks vuotta sitten. Inspiraatioo vähän Alexi Laihosta. 

Heips! Ossaan piirtää, mutta saan inspiraation ehkä kerran puoleen vuoteen, enkä sit ikinä muuten piirrä. Tässä viimesen kahden vuoden ajalta huisit neljä piirrustusta. Tosin koulussa pakollisella kuviksen kurssilla tehtiin jotain, mutta en oo kuvannut niitä.

Marilyn Monroe. Mulla on huono tapa käyttää liian vähän aikaa hiusten tekemiseen. Varjoja ja muotoja on tietenkin enemmän ja kontrastia sais blondeihinkin hiuksiin, ja kiharoita varjostelemalla eläväksi.

 Inspiraatioo harrastuksestani ja überhienot hiukset.

Tässä Santa Cruzin laulaja Archie, joka vilahtiki edellisessä postauksessa. Pikkuhiljaa alkaa nuo hiuksetkin olemaan tarkempia :D

Tosi usein oon kipee, kun alan piirtää. Toisin sanoen on todella tylsää, kun ei voi ees reeneihin mennä. Tosi harvoin myös keksii mitään kivaa aihetta. Pitäis ehkä alkaa useemmin ilmasemaan itteesä? 


Tässä sitten, mitä välineitä käytän. Mulla on myös vesiliukosia akvarellivärikyniä, mutta mustavalkoiset kuvat lyijykynällä on se lemppari. Pehmennykseen (levitetään kynän jälkeä luonnollisen varjostuksen ja muotojen saamiseksi) käytän ihan omaa sormee, mutta ne kannattaa aina muistaa pyyhkiä, ettei tule väärään kohtaan tummia läikkiä! Aika paljon jätän kuitenkin kynän jälkeä esille, jolloin varjo näyttää karkealta ja piirretyltä. Ehkä se on sit tätä mun tyyliä!


Käytään kummiltani saatua 12 kynän settiä, jossa on 4H-6B. Ne on siis kynän kovuusasteita. Kovilla eli H-kynillä aletaan luonnostelemaan ja voi pehmentää pehmeiden kynien jälkeä. B-kynät ovat siis pehmeämpiä, eli niistä irtoo enemmän matskua ja tulee tummempaa jälkee.


Tässä vertailun vuoksi ääripäät eli setin kovin ja pehmein lyijykynä plus keskimmäinen HB. Vasemmassa ylälaidassa molemmilla väritin yhtä lujasti, ja keskellä en, vaan hakusessa on yhtä tumma mutta eri näköinen varjo.

Näkyy, että lehtiön paperi on vahvaa ja paksua, mutta pehmeetä. Siihen tarttuu hyvin väri, mutta se kestää paljon kumittamista. Normaalille A4-paperille monen kerran kumitus voi puhkaista paperin kerroksia. Tästä lehtiöstä saa myös arkit irti helposti. Jos tekee vesiliukosilla värikynillä, paperi kestää senkin hyvin, toisin kuin normaali tulostuspaperi.


Tottakai käytän paljon normaalia lyijytäytekynää, koska sillä on niin mukava piirtää.


Tää on sit mun lemppari! Kummit kyllä tietää, mitä toiset tarvii. Tähän ei tarvitse kuin tökätä kynä reikään ja se terottaa sen. Pattereilla toimiva terotin siis, josta tulee tosi hyvää jälkee ja sillä saa monen kokosia kyniä terotettua.

Vinkki: Pehmennykseen voi käyttää erilaisia materiaaleja: oma sormi, pumpulipuikko, serla, kangas, pyyhekumi... Mikä tuntuu parhaalta!

7 kommenttia:

 1. Miten oot niin hyvä kaikessa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä oon multitalentti... :D No vitsi vitsi. Mut kiitos!

   Poista
 2. No pienestä pitäen makuuhuoneen tapettikukkia väritellen.. kai sen täytyy jo tuoss aiässä alkaa sujua..! :D
  t äet ( ja tapetin väritetyt kukat on edelleen paikoillaan..)

  VastaaPoista
 3. Mullakin on aina ollu ihan jees taito piirtää mutta ku ei saa vaa piirrettyä. :----D Koulussa kuvistunneilla aina jotain mut ei sit itekseen ikinä mitään.... Ei ees sairaana ku yleensä oon niin surkeessa kunnossa etten kykene ku makaamaan. Pitäis kyllä ruveta käyttämään sitä taitoa kun jonknilainen kuitenkin on, vois kehittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Mutta ei vaan saa aikaseks eikä keksi mitään kivaa piirrettävää... Jos sitä ottais itteesä niskasta kiinni ja alkas useemmin :D

   Poista
 4. :O:O:O:O:O:O VOI LUOJA!!!!SINÄ ALAT NYT PIIRTÄÄ ENEMMÄN!:) SIIS MITEN SINÄ OSAAT??kateellinen ilmoittautuu!!miten sinä saatkaan kopioitua henkilön täydellisesti paperille! Todellakin olet multitalentti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että :D ♥ Kiitos! Ehkäpä alan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥