Autiotalossa

31.3.2014


Heips! :) Viime viikolla käytiin Kiuruvedellä mummolassa. Niiden lähellä on autiotalo, joska asukki menehtyi huhtikuussa 2007, sillä talon kalentereita ei oltu käännelty enempää. Käytiin iskän kanssa kuvaamassa siellä, iskä laajakulmalla ja minä 40mm linssillä. Tästä linkistä pääsee iskän kotisivuille, joissa on vähän behind the scenes matskua mun kuville ja iskän otoksia. Todella erilaisia kuvia tulee eri linsseillä.


ilmeellä koska hirveesti pelotti


Laitoin photarilla toisen kuvan tähän päälle tasoksi niin saa vähän retromeininkiä.  On tosi jännä, miten talosta voi tulla noin autio ja hylätyn näköinen alle 7 vuodessa. Moni ikkunoista oli rikki (en tiedä onko joku rikkonut vai ei) ja läpiveto kävi koko ajan. Ovia meni itekseen kiinni ja auki ja verhot lepatti ulkona, siistiä :D Tuossa talossa ei onneks paljoo porukkaa ravaa, niin kaikki kuvattava oli luultavasti alkuperäisellä paikallaan.


Talo oli kaksikerroksinen ja aika mukavan näköinen. Mietittiin, että kesällä tuolla voisi käydä ottamassa erikoisempia otoksia. Jos meikkais vähän kuolleen näköseks ja vetäis jonkun valkosen mekon tai rätin niskaan ja ottaisi vaikka kävelystä strobotekniikalla kuvia. Tai sitten tyhjän ruudun ja muotokuvan yhdistäisi, että tulisi läpinäkyviä hahmoja tai jotain sen tapaista. Olis aika huisia!


En tiiä oliko miehellä hirveesti hiuksia päässä (ei valokuvista päätellen), mutta talo oli täynnä kampoja. Ihan joka paikassa niitä oli jotain kolme vierekkäin. Oli myös aika jännä, että talo oli sisältä tosi kylmä, vaikka ulkona oli lämmin keli. Spooooooooky.

 Jääkaappikin oli säilynyt 7 vuotta avaamattomana. Lemu oli avatessa jotain ihan järkyttävää ja tuon lähempää en kuvaa pystyny ottamaan :D


 Mitäs tykkäätte tämmösestä kuvausreissusta? Olisiko ideaa muotokuvasuunnitelmiin? :)

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, just olin laittamassa viestiä että nyt on kuvat blogissa! :D

   Poista
 2. Uijumbe! Enskerral otatte mut mukaa! :)

  VastaaPoista
 3. ihan törkeen hienoja kuvia!! :)

  VastaaPoista
 4. Oooo ihana paikka ♥ Vähän erinäkönen ku nää Kuopion hylätyt rakennukset, jotka on kaikki paskana, tyhjänä ja graffitteja täynnä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on ♥ Tuo tosiaan on nii syrjässä eikä siitä moni tiiä niin tosi hyvin sotkemattomana säilyny :D

   Poista
 5. mulla tuli jotenkin paha mieli tuon entisen asukin puollesta..Eikö kukaan tosiaan välittänyt asukkaasta sen vertaa että olisi käynyt kämpän tyhjäämässä ja siivoamassa nuo "elämisen" jäljet :( Mutta hienoja kuvia oot saanut!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo näköjään, hänellä ei hirveemmin sukulaisia ollu eikä talo mennyt myyntiin. Tosiaan sisälle ei tullu edes vettä ja ulkona oli huussi, että ei kovin nykyaikaiseen asumiseen ois kelvannukkaan. Näyttää tosiaan joltain suoraan 80-luvulta olealta talolta! :) (jos telkkaria ei lasketa)

   Poista
  2. Mäkin mietin että eikö ukolla oo ollut enää mitään sukulaisia tms ja onko tuo talo sitten mennyt valtiolle? Surullista. :(( Mutta hienoja kuvia kyllä, itteeki kiinnostas päästä katteleen tommosta taloo lähempää!

   Poista
  3. Ei sillä tietääkseni kovin monia ollu. En tiiä nykystä omistajaa ollenkaan, vissiin valtiolle?

   Poista
  4. Maa-alueella on omistaja, joka viljelee peltoja koko ajan. Asuinrakennuksille ja pihalle ei ole ilmeisesti ole ollut käyttöä.
   Toisaalta voi ajatella, että edesmennyt omistja eli täyden elämän loppuun asti, viimeiseen päivään asti, ei tarvinnut m aata sairaalasängyssä viimeisiä vuosia.
   t entinen kyläläinen ja kuvien suur ihailija

   Poista
  5. Aaa kiitos tiedosta! :) Ne pellot tosiaan viljellään, mutta enpä tullut ajatelleeksi, että ne talon kanssa samaan tonttiin nyt kuuluu. Tuota mieltä minäkin oon! Fyysisesti melko hyvässä kunnossa loppuun asti (paitsi maksa..).

   Poista
 6. Wow, hienoja kuvia oot saanu! Hieman ihmetyttää miehen kohtalo, onko häntä edes haudattu tai hänen ruumiinsa on voinut jäädä tuohon taloon. :/ kannattaa varmaan ottaa talteen tuollaisia vanhoja aarteita kuten kuvia yms. Näyttivät aika hyvä kuntoisilta ja tuollaisia kuvia ei tuskin enää edes saa mistään. Tuollaiset kuvat ovat historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä, hänet löydettiin pihalta vissiin. Kuvat oli takan edessä vadissa, että oiskohan ne menny poltettavaks?

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥