14 VINKKIÄ SÄHKÖISILLE HIUKSILLE

29.1.2014Minulla on todella liukkaat ja sähköiset hiukset talvisin, ja niin varmaan monella muullakin. Mun omat hiukseni ovat niin hyvässä kunnossa ja sileät, että välillä tekisi mieli vetää purkki geeliä päähän, ettei hiukset koko ajan kutittelisi naamaa. Monet muutaman värinpoiston tehneet hampputukat eivät välttämättä kärsi sähköisyydestä, joten toivon välillä, ettei mun hiukset ei olisi ihan näin hyvässä kunnossa. 

Miksipä hiukset sähköistyy pakkasilla? Talvella on kylmä ja ilman kosteus tiivistyy pois, ja vesihän johtaa sähköä (märät hiukset ei kappas kummaa ole sähköiset) niin kuivalla ilmalla ne töröttääkin ympäriinsä hankaussähkön ansiosta. Sähköisyyden kanssa ei kuitenkaan tarvitse koko aikaa tapella, sillä siihenkin löytyy hyödyllisiä neuvoja, jotka eivät vaadi suurta investointia. 
Kävin tänään jopa Sokoksella teidän takia. Kyselin kampaamopuolen tyypeiltä vinkkejä ja tuotteita, mitä he suosittelisivat. Ensiksi tietenkin kierreltiin alakerrassa etsimässä kiinnostavia tuotteita. Suurimman osan tiesin jo valmiiksi ja pari uutta juttua löysin.

1.
 Ei kannata käyttää split end repair -shampoota eli kaksihaarasia korjaavia. Kerran pakkasilla koitin ja seuraava päivä oli yhtä kauhistusta hiusten osalta. Hampputukille se toimii tosi hyvin hiuksia siloittavana, mutta liukastavana talvella tämmösille hiuksille - ei missään nimessä.


2. Joka kerta suihkussa ei tarvitse pestä shampoolla. Jos on välttämätön pakko esimerkiksi hikisten treenien jälkeen, älä laita shampoota liikaa äläkä anna seisoa päässä kauaa. On hyvä pestä vain hiusten tyvi, ellei ole lätrännyt muotoivlutuotteita koko pituuteen.

3. Käytä hyvää hoitoainetta suihkussa. Öljypohjaiset pitävät sähköisyyden parhaiten loitolla. Anna vaikuttaa hiuksissa jonkin aikaa ennen huuhtelua.

4. Hiuksiin jätettävä hoitoaine. Niitä on monia erilaisia: osa laitetaan kuiviin ja osa märkiin hiuksiin yleensä suihkuttelemalla. Ne tekevät hiuksien päälle kosteuttavan ja hoitavan kerroksen ja vähentävät sähköisyyttä. Parhaimpia ovat moisture kick -tekstillä varustetut suihkeet.Näitä molempia suositeltiin minulle Sokoksella, ja tämän ylemmän jo satuinkin omistamaan. Alempi Four Reasonsin kosteuttava suihke on myös tosi hyvä, käytin sitä ennen ja se on pari euroa halvempi, kuin ylempi. Ylempi on postauksen lopussa vielä esitelty.5. Hiusöjy ♥ Kuulostaa rasvaletiltä, mutta sitä se ei ole. Öljyä hierotaan muutama tippa hiusten latvoihin, sillä juuressa se saa näyttämään hiukset likaisilta. Öljy on kuiville ja katkeileville hiuksille muutenkin mahtava tuote.

6. Lämpösuojan laitto ennen kuumien muotoilurautojen käyttämistä, ettei hiukset kuivu. Lämpösuojat auttavat muutenkin hiuksiin laitettuna todella hyvin sähkösyyttä vastaan! :)

7. Villapaidat ja fleecet lisäävät hankaussähköä, eli suosi vaikka puuvillasia vaatteita. 8. Kosteusvoide. Ota hieman kosteusvoidetta käsiin ja hiero kevyesti hiuksia. Hiukset eivät näytä limasilta, ellet tunge puolta purkkia. Aloe vera -geelikin vähentää sähköisyyttä. Kosteusvoiteen käyttö tapahtuu samalla tavalla kuin hiusöljyn.

9. Noh tämän tyhmäkin tietää: letit, pipot, ponnarit ja nutturat pitävät hiukset poissa kasvoilta eikä sähkösyys haittaa menoa.

10. Oikeanlainen hiusharja. Metallikammat ja puuharjat eivät sähköistä kutrejasi läheskään niin paljoa kuin muoviharjat. Puuharja on muutenkin ytävällisempi vaihtoehto takkujen selvittelyyn.


11. Hyvä hiuslakka. Rainbowt ja Pirkat on vähän siinä rajoilla, onko niistä hyötyä sähkyöisyyden estämisessä. Laadukas lakka antaa hiuksille antistaattisen kerroksen ja ja samalla hiukset myös pysyvät paikallaan, vaikka vähän sähköiset olisivatkin.

12. Hiusnaamiot. Hiusnaamioiden on tarkoitus ravita ja kosteuttaa hiuksia. Niitä myydään vaikka minkälaisina, mutta niihin löytyy todella paljon kotikonsteja netistäkin. Ehkäpä otan muutaman testaukseen!

13. Märät hiukset eivät sähköisty, mutta älä kastele hiuksiasi sen takia koko ajan! Ne kuivuvat vain enemmän, eikä pitkän päälle tästä ole hyötyä.


14. Hiusten värjäys kotikonstein tekee hiukset todella liukkaiksi muutamaksi päiväksi, joten skippaa se tai odota lämpimämpiä kelejä, ellet kestä hiusten leijailua.

Löysin tällaiset öljytuotteet Sokokselta. Vasen on suihkutettava ja oikea ihan käsin laitettava öljy. Ei lähtenyt mukaan, mutta varmaan näihin joskus investoin! Vaikutti tosi hyviltä. Hiusöljyissäkin on suuria eroja merkkien ja laatujen välillä, joten ei kannata sitä halvinta napata. Kannattaa tarkistaa, mistä öljy on valmistettu.Yllä vielä minun lempparit hiustuotteista. Klippoteket -hiusakka, joka pitää hyvin ja tuoksuu omenalle. Tämän löysin tarjouksesta 4 eurolla, eli aika hyvä hintalaatusuhde. Lämpösuoja merkkiä got2be on kyllä tehokas ja suojaa 220 asteeseen asti. Tuoksuu hyvältä ja tuntuu hiuksissa todella mukavalta. Schwarzkopfin moisture kick eli hiuksiin suihkuteltava hoitoaine on tosi tehokas. Kosteuttaa ja tuoksuu törkeen hyvälle. Glissin hiusöljy on helppo laittaa ja levittää ja tepsii ihan sata nolla sähkösyyteen.

Toivottavasti saitte apua! Jos mielessänne liikkuu hiusmaskeja tai muita käytännön vinkkejä samaan ongelmaan, niin kertokaa ihmeessä! :)

4 kommenttia:

 1. Itellä ei onneks oo enää tuota sähkoisyysongelmaa just siksi ku vaalennan tukkaa :D Nyt on kyllä vaalennus+talvi saanu latvat ihan kamalaan kuntoon joten se ois kampaajan paikka mut ei jaksa. Noo ei nää ny niin pahat vielä oo :D On ollu paljo pahemmatki esim sillon ku vaalensin punasesta platinablondiks! Mutta kyllä silti tykkään käyttää noita suihkutettavia hoitojuttuja, vähän kuitenkin sähköstelee välillä hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on mullaki latvat ihan kauheessa kunnossa... Mutta en vaan raski leikata! :D Vihdoinki ku alkaa olla pitkät hiukset :)

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä! Täytyy laittaa testiin noi, jos saisin tän tukan ees vähän rauhoittumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa! Nuo suihkeet ja öljyt toimii mulla kaikkein parhaiten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥